Moodle
+36 30 103-1848
+36 70 619-5705
+36 30 895-1612
|
+36 70 221-1393

Lakberendező képzés

A korábbi OKJ-s tanfolyammal megegyező, államilag elismert végzettséget nyújtó képzés!
Programkövetelmény azonosító száma: 02124001
A lakberendezés iránt több szinten is érdeklődhetünk. Van, aki professzionális lakberendező szeretne lenni és hivatásként végezni a tevékenységet és van, akit hobbi szinten érdekel a lakberendezés, hogy környezetét esztétikusabbá tegye. Bármelyik szintet is választod, egy biztos, tanulni a szakmájukat magas szinten űző, tapasztalattal rendelkező oktatóktól érdemes. Lakberendező képzésünk oktatói bemutatkozását alább találod. Képzésünket úgy építettük fel, hogy megfeleljen az állami előírásoknak és ha úgy döntesz, megszerezhesd az államilag elismert tanúsítványt és akár vállalkozást indíthass a lakberendezés területén. Ha hobbi szinten érdeklődsz a terület iránt, akkor a képzés elvégzésével olyan ismeretekhez jutsz, amivel értő módon hódolhatsz szenvedélyednek. A Klasszis Oktatásnál arra is van lehetőséged, hogy tovább fejleszd tudásod fakultációinkon, ha az egyes területek mélyebben érdekelnek.
Választható képzési forma
Tantermi / Hibrid / Online*
Képzési idő
10 hónap
szombatonként
Képzés ára
330 000 Ft HELYETT MOST 310 000 Ft (havi kamatmententes részletekben is fizethető, 31 000 Ft/hó)
Következő tanfolyam indulásának dátuma
2024. június 15.
Jelentkezési határidő
2024. június 8.
Beiratkozás feltétele
érettségi végzettség
Információ a képzési formáinkról*
Tantermi képzési forma: 
Ezt a képzési formát azoknak ajánljuk, akik hagyományos módon, az oktatóval való személyes találkozás során, egy fizikai térben, a tanteremben szeretnének tanulni. Az oktatáshoz digitális oktatási segédanyagot biztosítunk.
Hibrid képzési forma:
A személyes, tantermi jelenlét mellett az online tanulás is szerepet kap, ami online előadásokat és digitális tananyagot jelent.
Online képzési forma: 
A képzés online csatornákon keresztül zajlik, csak abban az esetben szükséges a személyes jelenlét, ha azt a képzés kimondottan megköveteli az állami szabályozás alapján.
JELENTKEZEM

Milyen képzési formát választanál?

Bízhatsz bennünk
Több mint 15 év felnőttképzési tapasztalat.
A képzést rád szabjuk
Háromféle képzési forma közül is választhatsz, ahogy neked tetszik.

Az órákat bármikor visszanézheted, a jegyzeteket bármikor, bárhonnan elérheted.
Rugalmas fizetési lehetőségek
A képzés díjának rendezésére lehetőséged van egészen a képzés végéig, ahogy szeretnéd.

Hagyományos

Milyen napokon tanulnál?
szombatonként
Milyen hosszú a tanfolyam?
10 hónap
Mennyibe kerül a képzés?
Akár kamatmentes részletfizetéssel!
330 000 Ft HELYETT MOST 310 000 Ft (havi kamatmententes részletekben is fizethető, 31 000 Ft/hó)
Mikor indul a tanfolyam?
2024. június 15.
Mikortól lehet beiratkozni?
Folyamatosan, a 
Jelentkezés gombra kattintva!
Jelentkezem

Hibrid

Milyen napokon tanulnál?
Milyen hosszú a tanfolyam?
Mennyibe kerül a képzés?
Akár kamatmentes részletfizetéssel!
Mikor indul a tanfolyam?
Mikortól lehet beiratkozni?
Folyamatosan, a 
Jelentkezés gombra kattintva!
Jelentkezem

Online

Milyen napokon tanulnál?
Milyen hosszú a tanfolyam?
Mennyibe kerül a képzés?
Akár kamatmentes részletfizetéssel!
Mikor indul a tanfolyam?
Mikortól lehet beiratkozni?
Folyamatosan, a 
Jelentkezés gombra kattintva!
Jelentkezem
 kurzus oktató fényképe

Dankó Zsófia

Kurzus oktató
A Budapesti Műszaki Egyetemen építészmérnökként végeztem, majd később a Mérnöktovábbképző és a Színdinamikai szakmérnöki képzésen is részt vettem. A MÉSZ Mesteriskola, X. ciklusának voltam a hallgatója. A DLA fokozatot 2012-ben a BME Építészmérnöki Karán, az építőművészeti szakterületen szereztem meg. A tervezési portfólióm alapján a szabadegyházak szociális és közösségi építészetét kutattam. Oktatói tevékenységen kívül gyakorló építészként számos meghívásos pályázatot, szociális és egyházi épületet, (pl. idősek otthonát, szociális intézményt, egyházközpontot, bántalmazott anyák házát) illetve lakóépületet terveztem/tervezek.
 kurzus oktató fényképe

Megyery Noémi

Kurzus oktató
A PPKE-BTK művészettörténet szakán szereztem mesterdiplomámat. 2016-tól a Színháztörténeti Múzeum munkatársaként több kiállításon dolgoztam kurátorként, kortárs képzőművészeti kiállítást is rendeztem. Korábban fotográfiával is foglalkoztam, előadóművészként pedig több összművészeti élményt nyújtó produkcióban közreműködöm. Kutatási területeim között szerepel a 19-20. századi enteriőrfestészet, építészettörténet, zene és tér kapcsolata, társművészeti összefüggések vizsgálata. Célom a különböző művészeti ágak közötti összefüggések feltárásával egy olyan komplex tudás és szemlélet elmélyítése, amely túlmutat a művészettörténet keretein.
 kurzus oktató fényképe

Novák Fruzsina

Kurzus oktató
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem építészmérnöki és mérnöktanári diplomát. 7 éve dolgozom a szakmában, csoportvezetőként, továbbá a saját vállalkozásomban. A fő profilom lakóingatlanok tervezése. Az épületek megtervezése során a belső térre, kialakításra is nagy hangsúlyt fektettem mindig. A szakma gyakorlása mellett az oktatási munkában is aktívan részt vettem az elmúlt években.
 kurzus oktató fényképe

Vass István Balázs

Kurzus oktató
Építészeti tanulmányaimat a Budapesti Műegyetem és a firenzei UNIFI építész karán, belsőépítészet terén pedig a firenzei egyetem design campusán valamint Milánóban végeztem. Itáliában dolgoztam építészként és belsőépítészként többnyire olasz-magyar beslőépítészeti projekteken. Sok éve szívügyem az oktatás és a megszerzett tudás gyarapítása és megosztása. Folyamatosan igyekszem képezni magam, szenvedélyem a tervezés.
 kurzus oktató fényképe

Zsidek Gergő

Kurzus oktató
2010-ben végeztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen építészmérnökként. Hét évig építész tervezőként dolgoztam, majd specializálódtam az épületinformációs modellezés, vagyis a BIM felé. Hat éve dolgozom BIM menedzserként. Komplex tervezési folyamatokhoz használt számos szoftvert ismerek, köztük az Archicadet magas szinten. Munkám egyik fontos eleme, hogy Archicadben folyamatosan fejlesztem saját tudásomat ill. másokat oktatok, ebben az évek során nagy tapasztalatra tettem szert.
Mit tartalmaz az ár?
A képzés teljes költségét, vagyis:
az előzetes tudásmérés díját,
az oktatói jegyzeteket,
az oktatás díját,
személyre szabott internetes felület biztosítását,
a gyakorlat helyszínének biztosítását,
a tananyagegységek záró vizsga díját.
Minimális technikai feltételek a képzéshez
Saját számítógép/laptop
Az Archicad tervező szoftver rendszerkövetelményei az alábbi linken érhető el: https://graphisoft.com/hu/resources-and-support/system-requirements
Széles sávú internetkapcsolat
Mi szükséges a képzés megkezdéséhez?
érettségi végzettség
Mit jelent az előzetes tudásmérés?
Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk.
Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
Az előzetes tudásméréssel számot adott ismereteid alapján felmentést kaphatsz a képzés egy része alól. Ezt írásbeli tesztekkel és oktatói elbeszélgetéssel mérjük fel.
Mi történik, ha kérdésed van, kihez fordulhatsz?
Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
A tanfolyam felelősével a beiratkozás után folyamatos a kapcsolattartás, ő szintén melletted áll a képzés ideje alatt, telefonon és email-ben elérhető, illetve ügyfélszolgálati időben személyesen is.
Miért minket válassz Lakberendező végzettséged megszerzéséhez?
Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban. Velük az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
A képzésen többféle időbeosztás közül választhatsz, így lehetőséged van az életedbe leginkább beilleszthető megoldásra.
Nálunk nem számít, hány éves vagy. Csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós :-) !
Milyen kompetenciákat szerezhetsz meg a Lakberendező  képzés során?
Ismeri az igényfelmérés módszereit és a tervezői koncepció kialakításának menetét. Ismeri a tervezői munkafolyamatokat, tisztában van a lakberendezői tevékenység részeivel és folyamatával.
Ismeri a tervezői szerződések és árajánlatok kötelező tartalmi elemeit. Ismeri a tervezési és kivitelezési munkafolyamatok sorrendjét.
Ismeri az építészeti tervdokumentáció részeit. Ismeri a méretezés szabályait és az egyes tervtípusokra jellemző különböző léptékeket. Ismeri a világítástechnikai és fénytani alapfogalmakat, a központi irányítási rendszerek (intelligens ház) alkalmazási területeit. Ismeri a korszerű fűtési-, és energiaellátási rendszereket.
Ismeri a lakóépületek, családi házak, lakások, irodák, üzletek, kisebb szolgáltató egységek funkcionális kapcsolatrendszerét, a közlekedési útvonalak kialakításának elveit, ill. az ergonómián alapuló méretrendszereket. Ismeri és érti a konyhatechnológiai sorrendet és a helyiségek berendezésének alapelveit. Ismeri a galéria és a lépcső helyszínre adaptált tervezésének szabályait. Ismeri az akadálymentes környezet kialakításának lehetőségeit, ergonómiáját. Ismeri az OTÉK szakmai vonatkozásait.
Ismeri az építészet-, enteriőr-, design és bútortörténet meghatározó korszakait és alkotóit. Ismeri korunk lakberendezési stílusait és trendjeit.
Ismeri a belsőépítészetben alkalmazott korszerű technológiákat, anyagokat, (fém, fa, faipari félkész termékek, műanyagok, hideg-és meleg burkolatok, lakástextilek, tapéták, festékek, felületkezelő anyagok, üveg, bőr), ill. a szakmában releváns piacvezető brandeket. Ismeri a korpuszbútorok szerkezeti sajátosságait és méretrendszerét.
Ismeri a materiál board és moodboard készítésének elvét. Ismer színtani összefüggéseket. Ismer grafikai és ábrázoló geometriai megjelenítési technikákat, képszerkesztő szoftvert.
Alkalmazói szinten ismeri valamely, professzionális CAD alapú tervező szoftver használatát. Ismeri a méretezett felmérési-, bontás- építési-, burkolási terv, ill. a vízellátási- és világítási adatszolgáltató terv készítésének menetét. Ismeri a berendezési terv, a falnézetek és a renderelt látványtervek készítésének menetét.
Ismeri a kutatómunka és a tanulmányrajz készítésének menetét. Ismeri a mintatervezés és a minta sokszorosítás elvét és módszereit.
Ismeri a konszignációs táblázat tartalmi elemeit.
Magabiztosan ismer olyan prezentációs technikát, mely alkalmas az elkészített tervei bemutatására.
Ismeri a projektmunka felépítését, lépéseit, és a dokumentálás menetét. Ismeri a munkamegosztás módszereit. Ismer dokumentáció megosztására alkalmas online felületeket.
Ismer költséghatékony megoldásokat. Ismer lakberendezési alap problémákra megoldási lehetőségeket.
Ismeri a különböző vállalkozási formák jellemzőit. Ismeri a vállalkozás létrehozásának gyakorlati lépéseit. Tisztában van a szerzői jogi szabályokkal.
Ismeri a webes és a social média megjelenési lehetőségeit. Ismeri a lakberendező szakma írott és íratlan etikai szabályait. Ismeri a szakmában használatos szakkifejezéseket.
Alapszinten ismeri az egészség- és balesetvédelem szakmára vonatkozó előírásait, ill. a környezetvédelmi előírásokat.
Milyen tananyagegységekből épül fel a Lakberendező  tanfolyam?
Bútor- és enteriőrtörténet
Design történet
Aktuális lakberendezési stílusok, trendek
Az információgyűjtés menete, formái
Lakóépületek, lakások (állandó és szezonális használatú) típusai
Épületszerkezetek
Ergonómia
A térszervezés szabályai
A közösségi és az egyéni lakótevékenységek terei
Jellemző családmodellek, szerepük a lakóterek elrendezésében
Közlekedők, kiegészítő helységek, lakóterek különleges helyszínei
Belső terek színdinamikája
A látvány korrigálásának lehetőségei
A hangulatteremtés eszközei
Lépcső, galéria kialakításának lehetőségei
A lakberendezésben használatos anyagok tulajdonságai, a bennük rejlő lehetőségek
Egyedi bútorszerkezetek
A lakberendezési áruk választéka
Szakágak munkája, együttmúködés a szakágban
Vállalkozási ismeretek
A munka-, tűz-, környezet-, baleset- és egészségvédelmi szabályok
Kommunikáció, prezentáció
Etikai szabályok
A vizsgára bocsátás feltételei
A szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény által kiállított tanúsítvány, valamint a 40 órás szakmai gyakorlat teljesítését igazoló dokumentum leadása, a vizsgát megelőző hónap végéig.
A szakmai gyakorlat (amennyiben a tanulmányainak megfelelő intézményben foglalkoztatott) letölthető a résztvevő saját munkahelyén is. A szakmai gyakorlat teljesítéséről a gyakorlat helyszínéül szolgáló intézmény igazolást állít ki.
A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről, a képző intézmény által kiállított tanúsítvány.
Hogyan zajlik a szakmai vizsga?
Itt éred el a vizsga információkat!

Lakberendező képzésünk folyamata

Tájékozódás honlapunkon

#1
Honlapunkon számos információt osztunk meg az adott képzésről. Amennyiben pontosítani szeretnéd az olvasottakat az alábbi elérhetőségeken teheted meg: 
E-mail: info@klasszisoktatas.hu 
Telefon: 06-30-103-1848

Döntöttél és jelentkezel

#2
Lejjebb görgetve a jelentkezem gombra kattintva tudsz jelentkezni a képzésre. A jelentkezés még nem jelent végleges elkötelezettséget és fizetési kötelezettséget. Ezzel csak - a honlapon olvasható információk alapján - a részvételi szándékot fejezi ki. Az információk pontosítása munkatársunkkal történő egyeztetés után történik.

24 órán belüli kapcsolat felvétel

#3
Ez a telefonhívás arra szolgál, hogy visszaigazolja a jelentkezésedet, és lehetőséged legyen feltenni azokat a kérdéseket, melyek pontosítják az információkat, melyekről a honlapunkon keresztül tájékozódtál. Kérdezhetsz, mi pedig válaszolunk. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással. Ezért hívunk fel telefonon.

Email összefoglaló

#4
24-48 órán belül email érkezik az általad megadott email címre a tanfolyam egészéről.
Ebben az email-ben összefoglalunk Neked minden információt, amit a tanfolyamról tudnod kell.

Szerződéskötés

#5
A szerződést email-ben küldjük el Neked, hogy legyen lehetőséged áttekinteni, majd papír formában postázzuk az általad megadott címre. Online tanfolyamvégzés esetén ezt kell visszaküldened.
Személyesen is van lehetőség a szerződés megkötésére, ügyfélszolgálati irodánkban, az oktatás megkezdése előtt.
Amennyiben a személyes jelenlétet igénylő, hagyományos, tantermi képzést választottad, a szerződést az első oktatási napon vagy az előtt is aláírhatod.

Belépési információk

#6
A szerződéskötést követő 24 órán belül következik a tanfolyam végzéséhez szükséges digitális felületek hozzáférési adatainak megküldése.
Email-ben küldjük el a hozzáféréseket, természetesen belépési segédlettel.

Oktatás, tanulás

#7
Az oktatás történhet tanteremben vagy a digitális térben.
Fontos része a folyamatnak a digitális formában elérhető tanagyagok és a tesztek, melyek az elsajátított ismeretek visszaigazolására szolgálnak.

Képzési tanúsítvány

#8
Az oktatást követően, megszerzett tudásod igazolására tanúsítványt állítunk ki. Ezzel a tanúsítvánnyal lehetőséged van jelentkezni akkreditált vizsgaközpontba, hogy ott sikeres vizsgát követően államilag elismert szakképesítésről szóló tanúsítványt szerezz.

Vizsga akkreditált vizsgaközpontban

#9
Akkreditált vizsgaközpontban képesítő vizsga tehető. A Klasszis Oktatás által kiállított tanúsítvánnyal akkreditált vizsgaközpontban sikeres vizsga teljesítésével államilag elismert szakképesítés szerezhető. 
Jelentkezem
Mit tartalmaz az ár?
A képzés teljes költségét, vagyis
az előzetes tudásmérés díját
az oktatói jegyzeteket 
az oktatás díját
személyre szabott internetes felület biztosítását
a gyakorlat helyszínének biztosítását
a tananyagegységek záró vizsga díját
Mi szükséges a képzés megkezdéséhez?
Alapfokú iskolai végzettség
Mit jelent az előzetes tudásmérés?
Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk.
Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
Az előzetes tudásméréssel számot adott ismereteid alapján felmentést kaphatsz a képzés egy része alól. Ezt írásbeli tesztekkel és oktatói elbeszélgetéssel mérjük fel.
Mi történik, ha kérdésed van, kihez fordulhatsz?
Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
Ennek a tanfolyamnak a felelőse Császár Anett, aki szintén melletted áll a képzés ideje alatt, telefonon és email-ben elérhető.
Milyen kompetenciákat szerezhetsz meg a Dajka képzés során?
a személyi gondozási ismeretek alkalmazása
higiénés szokások kialakításában az öntevékeny cselekvés
az étel szakszerű előkészítése, az étkezés higiénéjének megteremtése
a gyermek tevékenységének aktív segítése
a környezet gondozása, tisztántartása
a gyermek tevékenységének aktív segítése
a munkavédelmi előírások betartása 
empátia, tolerancia, adekvát kommunikáció
általános ismereteket speciális helyzetben való alkalmazása
a szakmai, etikai szabályok betartása, a szakmai értékek képviselete
módszeres munkavégzés
differenciált bánásmód
segítségnyújtás rendezvények, programok szervezésében, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával
szakemberekkel való együttműködés
Milyen tananyagegységekből épül fel a Dajka tanfolyam?
Nevelési feladatok a dajka tevékenységében
Gondozás és egészségvédelem
Konyhai és udvari feladatok a dajka tevékenységében
Takarítási feladatok a dajka tevékenységében
Hogyan zajlik a szakmai vizsga?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris quis laoreet erat. Vivamus lobortis fringilla ipsum, et condimentum tellus hendrerit et. Integer vulputate lectus vel mauris suscipit, sit amet placerat tellus porta. Aenean molestie velit fermentum ipsum ornare tempor. Ut euismod leo felis, id mattis erat vehicula non. Vivamus sagittis eleifend porta. Quisque condimentum massa quis libero luctus condimentum. Donec a velit sed dolor rutrum venenatis vitae quis odio. Donec consectetur libero eu tellus porta, id euismod lectus tincidunt. Donec volutpat tincidunt turpis sit amet lobortis. Integer quis ipsum sit amet ante consectetur elementum congue vel ipsum. In ac tortor nec ligula dapibus faucibus. Cras consectetur ante eget dui condimentum, ut facilisis urna lobortis. Cras eu mi id nulla consectetur tristique.
A vizsgára bocsátás feltételei
A szakmai képzés követelményeinek igazolásáról a képző intézmény által kiállított tanúsítvány, valamint a 40 órás szakmai gyakorlat teljesítését igazoló dokumentum leadása, a vizsgát megelőző hónap végéig.
It has several list items you can easily edit.
A szakmai gyakorlat letölthető a dajka jellemző munkaterületein: bölcsődében, óvodában, gyermekotthonban, vagy bölcsődés, illetve óvodáskorú gyermeket ellátó egyéb intézményben.    
A szakmai gyakorlat (amennyiben a tanulmányainak megfelelő intézményben foglalkoztatott) letölthető a résztvevő saját munkahelyén is. A szakmai gyakorlat teljesítéséről a gyakorlat helyszínéül szolgáló intézmény igazolást állít ki.
Gyakorlati vizsgatevékenység
XXX
Szóbeli vizsgatevékenység
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris quis laoreet erat. Vivamus lobortis fringilla ipsum, et condimentum tellus hendrerit et. Integer vulputate lectus vel mauris suscipit, sit amet placerat tellus porta. Aenean molestie velit fermentum ipsum ornare tempor. Ut euismod leo felis, id mattis erat vehicula non. Vivamus sagittis eleifend porta. Quisque condimentum massa quis libero luctus condimentum. Donec a velit sed dolor rutrum venenatis vitae quis odio. Donec consectetur libero eu tellus porta, id euismod lectus tincidunt. Donec volutpat tincidunt turpis sit amet lobortis. Integer quis ipsum sit amet ante consectetur elementum congue vel ipsum. In ac tortor nec ligula dapibus faucibus. Cras consectetur ante eget dui condimentum, ut facilisis urna lobortis. Cras eu mi id nulla consectetur tristique.
Miért minket válassz Dajka végzettséged megszerzéséhez?
Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
A Dajka képzésen többféle időbeosztás közül választhatsz, így lehetőséged van az életedbe leginkább beilleszthető megoldásra.
Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós :-) !
© 2024 - Klasszis Oktatás
Designed by Dorottya Vincze
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram