Az OKJ-s vizsga központilag szabályozott – ami a jelentkezés folyamatát, leadandó dokumentumokat és a vizsgán teljesítendő feladatokat illeti.
A vizsgán való részvétel feltételeiként megjelölt dokumentumok listáját a képzési tájékoztató tartalmazza. Vizsgára jelentkezni a vizsga előtt 45 nappal lehet, de a dokumentáció átadásához több időre van szükség. Ezért kérjük valamivel korábban a jelentkezést!

Amennyiben akadályoztatás miatt valaki nem tud részt venni a vizsgán, úgy 20 nappal az első vizsganap előtt még jelezheti, hogy visszalép. Ebben az esetben a vizsga díját sem kell megfizetnie. A 20 napos visszalépési határidőre minden résztvevő figyelmét nyomatékosan fel fogjuk hívni több ízben és több fórumon keresztül is. Ha valaki ezen határidő után lép vissza a vizsgától, abban az esetben már köteles a teljes vizsgadíjat megfizetni. Figyelembe véve azonban, hogy a modulzáró vizsga egy évig érvényes, és nem biztos, hogy később adódik olyan csoport, ahol a vizsgát leteheti, csak valóban nyomós indokkal érdemes távol maradni a saját csoport vizsgájától!