Project Description

Végzett idegenvezetőknek jelentősen csökkentett tanfolyamhosszal és oktatási díjjal indítunk képzési csoportot!
Ha idegenvezető vagy, érdeklődj a részletekről!

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

Pótbeiratkozás időszaka2021. április 18-ig
ÜtemezésSzombatonként, vagy kéthetente, szombat vasárnap
Képzés időtartama8 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
130.000 Ft helyett
MOST CSAK 115.000 Ft
+ 55.500 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel7 x 24.360 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (kivéve a gyakorlathoz használt szakmaspecifikus anyagok)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Turisztikai szervező, értékesítő képzésünket…

… amennyiben szeretsz nyüzsögni, szervezkedni és vonz az idegenforgalom.

A Turisztikai szervező, értékesítő OKJ-s képzésünkön kiválóan elsajátíthatod mindazon ismereteket, melyekkel az utazási irodák mindentudó, féltve őrzött kincsévé válhatsz. A Turisztikai szervező, értékesítő az utazási irodák központi figurája: kirándulásokat, belföldi és külföldi utazásokat szervez meg a-tól, z-ig, utazási csomagokat, csomagajánlatokat értékesít. Érdemes belevágnod a tanulásba, hiszen Budapest és Magyarország egyre népszerűbb idegenforgalmi célponttá növi ki magát, nem is beszélve arról, hogy az utóbbi években honfitársaink belföldi és külföldi utazási kedve is egyre nő. A Klasszisnál szerzett gyakorlati és elméleti tudással biztos lábakon állsz majd a szakmában. Minderről Magyarország legjobb turisztikai szakemberei gondoskodnak, akik a Klasszis csapatában adják át tudásukat a jövő referenseinek, értékesítőinek.

A Turisztikai szervező, értékesítő képzés moduljai (tantárgyai):

 • 10064-16 – Turisztikai termékkínálat
 • 10065-16 – Turisztikai vállalkozások
 • 11714-16 – Turisztikai erőforrások
 • 11715-16 – Kommunikáció a turizmusban
 • 11716-16 – Gazdasági folyamatok a turizmusban
 • 11717-16 – Infokommunikációs technológia a turizmusban
 • 11498-12 – Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
 • 11499-12 – Foglalkoztatás II.

Akik oktatni fognak

Sárvári Krisztina

Sárvári Krisztina

Kurzusa:

Bemutatkozás: A főiskola elvégzése után az idegenforgalom területén helyezkedtem el, szerelem volt az első látásra és a szerelem azóta is tart. Az elmúlt harminc évben dolgoztam légitársaságnál, utazási irodában és az elmúlt közel tíz évben szállodában. Folyamatos képzéseken vettem részt és képzéséket tartottam. Oktatói munkán során törekszem arra, hogy a szükséges elméleti tudást, a napi munkavégzés során tapasztalt helyzetekkel tegyem színesebbé. Fontosnak tartom, hogy a résztvevők megfelelő elméleti és gyakorlati ismeretre tegyenek szert az idegenforgalom minden – általam jól ismert – területén. A célom, hogy a képzések alatt kedvet kapjanak ezekhez a nehéz, de gyönyörű szakmákhoz és találjanak bennük ugyanannyi örömet, mint amennyit én találok nap mint nap.

Kovácsné Ferenczi Erika

Kurzusai:

Bemutatkozás: Kovácsné Ferenczi Erika vagyok, tanár és idegenvezető. Ezt a két, számomra nagyon fontos, tevékenységet felváltva gyakorlom.  Legoptimálisabb, amikor országismeretet tanítok, mert olyankor mindkét munkám egyszerre végezhetem.
Idegenvezetőként nagyon szeretek Magyarország tájain barangolni. Kedvenc területem Szeged környéke, a Karancs vidéke, Hollókő és az Őrség. Szívesen és gyakran tervezek és szervezek tematikus utakat is. Az idegenvezető szakma hátterével és adminisztratív részével is megismertetem a tanfolyam résztvevőit.
Munkám a hobbim, de emellett imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.
Idegenvezető és turisztikai szervező képzéseink résztvevőjeként tartsanak velem azon a csodálatos úton, amikor megismerjük hazánk kincseit, felfedezzük a rejtett titkokat, közelebb kerülünk a szépségekhez!

Kovács Dóra

Kovács Dóra

Kurzusai:

Bemutatkozás: Kovács Dóra vagyok, Idegenvezető, Idegenforgalmi közgazdász, közgazdász tanár. Több éve tanítok középiskolában, felnőttképzésben Marketing, Turizmus, Vendéglátás, Kommunikáció, Üzleti kommunikáció, Idegenvezetés elmélete és gyakorlata, Országismeret tárgyakat. Nagyon fontos számomra, hogy a leendő kollégák ne csak „könyvszagú” ismereteket kapjanak, hanem igazi betekintést a szakmába. Ezt gyakorlati tapasztalataimmal, tanácsaimmal is igyekszem elősegíteni. Igyekszem minden csoporttal közvetlen hangvételű párbeszédet kialakítani, hogy minden felmerülő kérdést meg tudjunk beszélni.

Dr. Jandala Csilla

Dr. Jandala Csilla

Kurzusa: Idegenvezető képzés

Bemutatkozás: Dr. Jandala Csilla vagyok, jelenleg az Edutus Főiskola Turizmus Tanszékének vezetője, egyben a főiskola megbízott rektora. Több nemzetközi és hazai szakmai szervezetnek vagyok tagja, a Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO) panel szakértője.

Több mint harminc éve foglalkozom turizmus oktatással egyetemen, főiskolán, alapképzéseken, mesterképzésen, továbbképzéseken, doktori programokon. Eddig csaknem 4000 diákot tanítottam, akik többségével sikerült a turizmust valóban megszerettetni, és azóta sikeres turisztikai vállalkozók, szállodaigazgatók, marketingesek, idegenvezetők lettek.

Örülök annak, hogy számomra a hivatást és a legfontosabb szabadidős tevékenységet ugyanaz jelenti: a turizmus. Remélem, hogy a turisztikai szervező, értékesítő képzésben résztvevők is ugyanezt fogják érezni.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele,
 • B2 komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi B2 komplex vizsga

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Kiemelt hazai turisztikai termék bemutatása, elemzése

A vizsgafeladat ismertetése:

A vizsgázó által választott turisztikai termék bemutatása, elemzése (vizsgaremek készítése) és a vizsgamunka prezentációja ppt-formájában.

Vizsgamunka, prezentáció szempontjai:
– Vizsgamunka felépítése legyen logikus, tartalmilag arányos.
– Tartalmi elemei: pld. attrakció jellege, megközelíthetőség, fogadóképesség, marketingtevékenység, termékfejlesztési lehetőségek
– A téma feldolgozása során megfelelő mértékben és módon használjon a vizsgázó szemléltető anyagokat, grafikonokat, táblázatokat.
– A szakirodalomra vonatkozó forrásjelölések legyenek megfelelőek.

A vizsgafeladat időtartama:

15 perc prezentáció

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30 %

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A, A vizsgafeladat megnevezése:

Belföldi programajánlat készítése számítógépes felületen

A vizsgafeladat ismertetése:

A vizsgafeladat ismertetése: 3-4 napos belföldi program előre megadott szempontok alapján történő összeállítása

A vizsgafeladat időtartama:

90 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a vizsgafeladaton belül:

30 %

B, A vizsgafeladat megnevezése:

A vizsgafeladat megnevezése: Belföldi programajánlatra kalkuláció, forgatókönyv és ajánlattétel készítése számítógépes felületen

A vizsgafeladat ismertetése:

Belföldi programajánlatra kalkuláció és forgatókönyv készítése és ajánlattétel külföldi partnernek idegen nyelven

A vizsgafeladat időtartama:

120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya a vizsgafeladaton belül:

60 %

A teljes vizsgafeladat időtartama:

210 perc

A teljes vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30%

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Gazdasági folyamatok, Turisztikai termékkínálat, vállalkozás

A vizsgafeladat ismertetése:

Szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított kérdéssora az alábbi témaköröket foglalja magában:
Turisztikai erőforrások bemutatása, Turizmus rendszere, A turisztikai vállalkozás gazdálkodására vonatkozó szabályok, Az utazásszervezés, -közvetítés jogszabályi háttere, A ki- és beutaztató referensi tevékenység, Az utazási iroda marketing eszközei, A turisztikai vállalkozás szervezési-vezetési tevékenységei

A vizsgafeladat időtartama:

30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

40%

Mi a különleges Turisztikai szervező, értékesítő tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Turisztikai szervező, értékesítő képzését, hogy általad megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd Turisztikai szervező, értékesítő tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • Turisztikai szervező, értékesítő képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagy hírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Turisztikai szervező, értékesítő képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezze a Turisztikai szervező, értékesítő szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • Turisztikai szervező, értékesítő képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kis létszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!

  Partnereink a turisztikai szervező, értékesítő képzéseinken: