Project Description

Miben segíthetünk a csapatépítőknek?

Mottó: “ Vannak csapatok, amelyek tagjai remekül kijönnek egymással, de a csapat mégsem jut sehová, mert ahhoz a jó hangulatnál többre lenne szükség. Mégpedig arra, hogy a közös célok elérése érdekében a megfelelő feladatokon dolgozzanak a megfelelő módon és a megfelelő időben. Teljesíteniük kell, és ehhez csapatmunkára van szükség.
(Henry Cloud, amerikai pszichológus)

Melyek a legfontosabb elvárások a vezetővel mint csapatépítővel szemben?

Egyrészt annak tudatosítása a munkatársakban, hogy miért fontos elvárás a másokkal csapattagként való együttműködés, s hogy a megfelelés vagy nem megfelelés milyen következményekkel járhat. Másodszor pedig a tudatos csapatépítő tevékenység, ami részben az elméleti alapok ismeretét feltételezi, részben pedig olyan technikák alkalmazására való képességet és készséget, amelyek alkalmasak arra, hogy a mindennapi munkakörnyezetben különböző módokon elősegítsék a munkatársak kohézióját. Irányulhatnak ezek egymás, illetve egymás kompetenciáinak jobb megismerésére, a kommunikációs gátak lebontására, a bizalmi szint növelésére, a konfliktushelyzetek feloldására, s ami kiemelkedően fontos: a közös élmények megszerzésére, számuk gyarapítására, illetve a közös sikerek elérésére, függetlenül azok forrásától, természetétől.

A kétnapos tréning az elméleti alapok lerakása, az aktuális és lehetséges teljesítményértékelési szempontok összegzése mellett elsősorban a mindennapokba beilleszthető, esetenként játékos gyakorlatok, közösségi elemek már bevált jó gyakorlatainak összegyűjtésére, esetenként továbbgondolására, illetve ilyen új technikák, módszerek bemutatására, gyakorlatban való kipróbálására fókuszál.

A tréning (tervezett) tematikája

  • A közös célok megfogalmazása, hatékony kommunikációja
  • A csapat kívánatos összetételének és a csapatépítés dinamikájának az ismerete
  • Az egyes csapattagok szerepének feltárása
  • A kohéziós tényezők ismerete, s hasznos módszerek, gyakorlatok kipróbálása és elsajátítása az összetartozás érzésének és az együttműködési készség és hajlandóság erősítése érdekében
  • A csapatszellemet megbontó konfliktusok kezelése

A „tervezett” megjelölés arra utal, hogy a megbízó egyedi igényeinek figyelembe vételével alakulhat, illetve alakítható a tréning tematikája.

Kérjen bővebb információt!

A tréning ára a létszámtól és az igényektől függően alakul. Mondja el nekünk a Csapatkapitány tréninggel kapcsolatos elképzelését!

Kérjen felvilágosítást, cégére szabott ajánlatot emailben vagy a +36 70 619-5705 telefonszámon!