Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző OKJ-s képzés

OKJ szám: 55 762 06
A képzés nyilvántartásba-vételi száma: E-001438/2016/A014

Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző OKJ-s képzés 2018-03-14T15:29:53+00:00

Project Description

Beiratkozás időszaka2018. szeptember 8-ig
ÜtemezésVasárnaponként
Képzés időtartama6 hónap
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
110.000 Ft helyett
MOST CSAK 95.000 Ft
+ 49.500 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel6 x 24.085 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

 

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (kivéve a gyakorlathoz használt szakmaspecifikus anyagok)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

 

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány
 • 54 762 02 Szociális asszisztens, vagy 54 762 01 Rehabilitációs nevelő, segítő

 

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző képzésünket…

… ha a gyermekek védelme érdekében szívesen dolgoznál szociális és gyermekvédelmi, illetve gyámügyi jogkört gyakorló hatóságoknál.

Ezen intézményekben a döntéshozók előkészítő munkájában veszel majd részt. Az Alaptörvényben és nemzetközi megállapodásokban rögzített emberi, polgári, gyermeki és ellátotti jogok tiszteletben tartásán és érvényre juttatásán munkálkodsz. A szociális és gyermekvédelmi valamint családjogi jogszabályokat, a közigazgatási hatósági eljárás szabályait is képes leszel alkalmazni. Mint szociális– és gyermekvédelmi ügyintéző képes leszel önállóan elvégzni az intézményi, hatósági ügyviteli, ügyirat–kezelési és nyilvántartási feladatokat, ügyfélszolgálati feladatokat.

Képes leszel szakmai információk gyűjtésére, információforrások kezelésére jogszabálykereső programok alkalmazására, hatósági, intézményi adminisztrációs rendszereket kezelésére. Munkád során kapcsolatot fogsz tartani a szociális igazgatás szerveivel és a gyámhatóságokkal, a szociális és gyermekjóléti szolgálatokkal, bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményekkel, a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaival.

A Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 10564–12 – Szociális és gyermekvédelmi ügyviteli és ügyirat–kezelési feladatok
 • 10565–12 – Szociális és gyermekvédelmi ügyintézés
 • 10566–12 – Döntés–előkészítés és szolgáltatások szervezése

Akik oktatni fognak

Lukács Ági

Lukács Ági

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociális és gyermekvédelmi szakemberként 15 éve foglalkoztam veszélyeztetett gyermekekkel és családjukkal. Gyakorlati munkám kapcsán tapasztaltam, hogy a szociális szakember személyisége és szakmai felkészültsége milyen hatással lehet egy-egy gyermek sorsára. 2010-ben elhatároztam, hogy a területen dolgozó, vagy dolgozni szándékozóknak átadom szakmai tapasztalataimat. Ehhez találtam a Klasszis Oktatás csapatát, akikkel egységes szakmai elveket képviselve, gyakorlat- és gyermekközpontú képzést nyújtunk a hozzánk jelentkezőknek. 2015. februárjától nevelői munkát végzek.

Ratimovszki Nelli

Ratimovszky Kornélia

Kurzusai:

Bemutatkozás: Pszichológus diplomám megszerzése óta szociális területen dolgozom. Felsőoktatásban szociálpedagógus, szociális munkás képzésben 22 éve oktatok. Családsegítő szolgálatoknál és nevelési tanácsadóban gyakorló pszichológus vagyok. Számomra fontos az elmélet és a gyakorlat közti harmónia.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele,
 • Az előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes (80 órás) gyakorlatról szóló Napló bemutatása (leadása),
 • Minimum 80 óra összefüggő gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Szociális és gyermekvédelmi ügyviteli és ügyirat–kezelési feladatok, és szociális és gyermekvédelmi ügyintézés.

A vizsgafeladat ismertetése:

Megadott tényállás alapján kérelem–nyomtatvány és határozat elkészítése számítógépen, megadott formai követelmények figyelembe vételével.

A vizsgafeladat időtartama:

210 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

60 %

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Döntéselőkészítés és szolgáltatások szervezése

A vizsgafeladat ismertetése:

A központilag összeállított írásbeli kérdései a döntés–előkészítéssel kapcsolatos követelményeket tartalmazzák.

A vizsgafeladat időtartama:

60 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

20 %

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Szociális és gyermekvédelmi ügyintézés feladatai

A vizsgafeladat ismertetése:

A központilag összeállított szóbeli tételek alapján bemutatni a gyakorlaton végzett feladatokat.

A vizsgafeladat időtartama:

20 perc (felkészülési idő 10 perc, válaszadási idő 10 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

20%

Mi a különleges Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző képzését, hogy általad megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezze a szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • Az Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós :-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

Mi történik a jelentkezés után?

A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!