Project Description

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

“Úgy érezzük, hogy amit teszünk, az csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”
Teréz anya

Pótbeiratkozás időszaka2021. május 2-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat vasárnap
Képzés időtartama10 hónap
Oktatási helyszín1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
180.000 Ft helyett
MOST UTOLJÁRA 115.000 Ft
+ 55.500 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel10 x 17. 050 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Tedd teljessé ismereteidet a szociális gondozás területén és végezd el Demencia gondozó képzésünket is!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

 

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • 8. évfolyam elvégzéséről szóló általános iskolai bizonyítvány
 • egészségügyi alkalmassági igazolás  (Fontos tudnod, hogy nem mindegy, honnan szerzed be az igazolást! Az ezzel kapcsolatos információkért mindenképpen egyeztessen velünk!)

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Szociális gondozó és ápoló képzésünket…

… mely képzés valahol a szociális és az egészségügyi képzések határmezsgyéjén helyezkedik el.

Amennyiben szívesen vállalsz segítő foglalkozást, úgy, hogy klienst ápolni is képes legyél, illetve szociális megközelítésből is rá tudj nézni az adott helyzetre, jó választás a Szociális gondozó és ápoló képzés. Kamatoztathatod empatikus készséged, derűt vihetsz a segítségre szorulók mindennapjaiba. A Klasszis csapatában olyan gyakorlati szakemberektől sajátíthatod el a tudást, akik az elméleti oktatás mellett gyakorlati tevékenységet is folytatnak intenzíves főnővérként, vagy idősek otthonában mentálhigiénés munkatársként. A képzés során Te is látni fogod, miért olyan fontos a gyakorlati tapasztalat.

 

A Szociális gondozó és ápoló tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 10569-16 – Gondozási-ápolási alapfeladatok
 • 10570-16 – A szükségletek felmérése
 • 10571-16 – Sajátos gondozási feladatok
 • 10572-16 – Gondozási-ápolási adminisztráció
 • 11497-12 – Foglalkoztatás I.
 • 11499-12 – Foglalkoztatás II.

 

Akik oktatni fognak

Ratimovszki Nelli

Ratimovszky Kornélia

Kurzusai:

Bemutatkozás: Pszichológus diplomám megszerzése óta szociális területen dolgozom. Felsőoktatásban szociálpedagógus, szociális munkás képzésben 22 éve oktatok. Családsegítő szolgálatoknál és nevelési tanácsadóban gyakorló pszichológus vagyok. Számomra fontos az elmélet és a gyakorlat közti harmónia.

Molnár Margó

Molnár Margó

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociálpedagógus, szociális munkás, esetmenedzser, szaktanár és két gyermek édesanyja vagyok. Egészségügyi szakközépiskolai tanulmányaimat követően, gyógypedagógiai asszisztens oklevelet, majd szociálpedagógus diplomát szereztem. 15 évet töltöttem szociális területen, a fogyatékkal élők foglalkoztatásától, jelzőrendszeres házi segítségnyújtáson keresztül az idősellátásig, de ismereteket szereztem a szociális munka más területein is.

10 éve tevékenykedem tereptanárként, és oktatóként. Eddigi munkám során gyakorló szakemberként igyekszem átadni ismereteimet, a szakma iránti elkötelezettségemet, megismertetni a jövő szakembereit a szakma iránti alázattal, odaadással.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele, valamint a képzés során elkészített alábbi munkák bemutatása, leadása:
  • „Egy fogyatékossággal élő és egy idős ember szükségletfelmérésének bemutatása”;
  • „Egy konkrét ellátott körül végzett, előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes ápolási-gondozási gyakorlatról szóló Napló”, mely a napi ápolási gondozási feladatainak felsorolásán túl röviden bemutatja az intézményt és az ott folyó munkát (1 gépelt oldal terjedelemben);
  • „A képzés során összegyűjtött, a gondozási folyamathoz kapcsolódó adminisztrációs tevékenység során használt nyomtatvány-sablonok”
  • A 120 órás (60 óra segítő kapcsolat kommunikációja és 60 óra készségfejlesztés a segítő kapcsolat működtetéséhez) szakmai készségfejlesztésről szóló igazolás
  • Minimum 400 óra (20%–a demonstrációs/gyakorló termi, 80%–a tereptanár, vagy szociális és/vagy egészségügyi felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember – továbbiakban gyakorlatvezető –irányításával, a gyakorlati követelmények teljesítésére alkalmas szociális és egészségügyi ellátórendszerhez tartozó intézményben) letöltött, a gyakorlatvezető által minimum elégségesre (2) értékelt gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás.

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Napi ápolási-gondozási feladatok ellátása

A vizsgafeladat ismertetése:

Napi ápolási-gondozási feladatok ellátása bentlakásos szociális intézményben, amely során egy-egy vizsgázó egy-egy ellátott mellett tevékenykedik, de a vizsgázók párhuzamosan vizsgázhatnak a megosztott vizsgabizottság egy tagjának és a tereptanár jelenlétében.

A vizsgafeladat időtartama:

60 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

50 %

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Esetleírás értelmezése

A vizsgafeladat ismertetése:

A szociális gondozás dilemmáinak értelmezése egy esetleírás alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

20 %

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

A bentlakásos szociális intézményben ellátott napi ápolási-gondozási feladatok értelmezése, indoklása

A vizsgafeladat ismertetése:

Gondozási-ápolási tevékenység folyamatának bemutatása és értékelése központilag összeállított szóbeli tételsor alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő: 30 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30%

 

Mi a különleges Szociális gondozó és ápoló tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Szociális gondozó és ápoló képzését, hogy a megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd  Szociális gondozó és ápoló tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A  Szociális gondozó és ápoló képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Szociális gondozó és ápoló képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Szociális gondozó és ápoló szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A Szociális gondozó és ápoló képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!