Project Description

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

A szociális asszisztens szakember a legteljesebben lát rá a szociális szférára a szociális OKJ-s szakképesítések közül. A Mentálhigiénés asszisztens és a Foglalkozás-szervező, Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző  szakképesítéssel pedig “szakosodhat”, tovább bővítheti ismereteit.

Pótbeiratkozás időszaka2021. június 20-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat vasárnap
Képzés időtartama9 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
190.000 Ft helyett
MOST UTOLJÁRA 145.000 Ft
+ 55.500 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel9 x 22. 278 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Szociális asszisztens képzésünket…

… ha egy olyan képzést szeretnél elvégezni, ami átfogó képet ad a szociális területről.

Amennyiben szívesen foglalkozol emberekkel, és szándékodban áll segíteni az arra rászorulóknak – jó választás ez a képzés. Megtanulod ugyanis annak a pszichológiáját, hogy segítő foglalkozásban miként tudsz a leghatékonyabban együttműködni klienseddel, illetve megismered a törvény adta lehetőségeket, a szociális igazgatás rendszerét és e tudás birtokában kezelheted az adott problémát, és működhetsz közre emberi életek jobbá tételében. Bizonyítványoddal elhelyezkedhetsz szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézményekben (pl.: Családsegítő, idősek otthona, fogyatékosok otthona, házi segítőszolgálat, önkormányzati szociális iroda).

A Szociális asszisztens OKJ-s bizonyítvánnyal tovább képezheted magad és jelentkezhetsz a Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző, vagy a Foglalkozás-szervező, illetve a Mentálhigiénés asszisztens tanfolyamra, mely képzések feltétele a Szociális asszisztens bizonyítvány megléte.

A Szociális asszisztens tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 10525-12 – A szociális ellátás általános tevékenységei
 • 10559-12 – Elsősegély-nyújtási feladatok
 • 11733-16 – A szükségletfelmérés és problémamegoldás részfeladatai
 • 10558-16 – Önálló szociális segítő feladatok
 • 10562-16 – Szabadidő-szervezési és rekreációs feladatok
 • 10563-16 – Szociális munka adminisztrációja
 • 11498-12 – Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
 • 11499-12 – Foglalkoztatás II.

 

Akik oktatni fognak

Ratimovszki Nelli

Ratimovszky Kornélia

Kurzusai:

Bemutatkozás: Pszichológus diplomám megszerzése óta szociális területen dolgozom. Felsőoktatásban szociálpedagógus, szociális munkás képzésben 22 éve oktatok. Családsegítő szolgálatoknál és nevelési tanácsadóban gyakorló pszichológus vagyok. Számomra fontos az elmélet és a gyakorlat közti harmónia.

Molnár Margó

Molnár Margó

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociálpedagógus, szociális munkás, esetmenedzser, szaktanár és két gyermek édesanyja vagyok. Egészségügyi szakközépiskolai tanulmányaimat követően, gyógypedagógiai asszisztens oklevelet, majd szociálpedagógus diplomát szereztem. 15 évet töltöttem szociális területen, a fogyatékkal élők foglalkoztatásától, jelzőrendszeres házi segítségnyújtáson keresztül az idősellátásig, de ismereteket szereztem a szociális munka más területein is.

10 éve tevékenykedem tereptanárként, és oktatóként. Eddigi munkám során gyakorló szakemberként igyekszem átadni ismereteimet, a szakma iránti elkötelezettségemet, megismertetni a jövő szakembereit a szakma iránti alázattal, odaadással.

Rétfalviné Julika

Rétfalviné Budai Julianna

Kurzusa:

Bemutatkozás: Gyakorló szakemberként szociális tárgyakat tanítok. Arra törekszem, hogy hallgatóink megismerjék a segítő szolgálat különleges útját, amelyen klienseinkkel együtt járva az élet nemcsak könnyebbé válhat, de a szakma kihívásainak is megfelel. Szociális szakemberként a gyakorlati megtapasztalásaim alapján vezetem hallgatóimat a tudomány területén. Iskolánk képzése jó alap a munkakeresőknek, a segítő hivatást választóknak és a továbbtanulni vágyóknak egyaránt. Örömmel látjuk képzéseinken kezdőként, haladóként vagy ha csak ismerkedik a szociális munkával, és el kívánna mélyedni ebben a témában.

Lukács Ági

Lukács Ági

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociális és gyermekvédelmi szakemberként 15 éve foglalkoztam veszélyeztetett gyermekekkel és családjukkal. Gyakorlati munkám kapcsán tapasztaltam, hogy a szociális szakember személyisége és szakmai felkészültsége milyen hatással lehet egy-egy gyermek sorsára. 2010-ben elhatároztam, hogy a területen dolgozó, vagy dolgozni szándékozóknak átadom szakmai tapasztalataimat. Ehhez találtam a Klasszis Oktatás csapatát, akikkel egységes szakmai elveket képviselve, gyakorlat- és gyermekközpontú képzést nyújtunk a hozzánk jelentkezőknek. 2015. februárjától nevelői munkát végzek.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele, valamint a képzés során elkészített alábbi munkák bemutatása, leadása:
  • „Párbeszédes formában, minimum 15 oldalon leírt, önállóan felvett életútinterjú”
  • „Az előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes gyakorlatról szóló minimum 5 oldal terjedelmű Napló”
  • „Egy, a gyakorlati idő alatt megvalósított szabadidős vagy rekreációs program jegyzőkönyve”
  • „A képzés során összegyűjtött, az egyéni esetkezelés adminisztrációja során használt nyomtatvány-sablonok”
  • „Egy megvalósított, egybefüggő, kéthetes szakmai gyakorlaton alapuló önálló szociális segítő tevékenységről készült, minimum 15 oldal terjedelmű záródolgozat”melyet a szakmai bírálattal együtt a vizsgabizottság rendelkezésére kell bocsátani a komplex szakmai vizsgát megelőzően legalább 10 nappal
  • 120 órás szakmai (60 óra kommunikációs, 60 óra személyiségfejlesztő) készségfejlesztésről szóló igazolás
  • Minimum 400 óra (20%-a gyakorló teremben, 80%-a a gyakorlati követelmények teljesítésére alkalmas szociális, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátórendszer intézményeiben, tereptanár vagy felsőfokú szociális/egészségügyi végzettséggel rendelkező szociális szakember irányításával) letöltött gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás.

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Záródolgozat készítése és bemutatása

A vizsgafeladat ismertetése:

Egy megvalósított, egybefüggő, kéthetes szakmai gyakorlaton alapuló önálló szociális segítő tevékenységről készült – előzetesen leadott és értékelt – záródolgozat készítése és bemutatása.

A vizsgafeladat időtartama:

15 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

40 %

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Központilag összeállított feladatlap szerinti írásbeli vizsga

A vizsgafeladat ismertetése:

A központilag összeállított írásbeli vizsga feladatai a szociális segítés fogalmait és legfontosabb összefüggéseit tartalmazzák.

A vizsgafeladat időtartama:

180 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

20 %

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

A) A szabadidős program ismertetése

B) A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátások feltételei és a szociális munka módszerei

A vizsgafeladat ismertetése:

A) Az előzetesen megvalósított szabadidős vagy rekreációs program ismertetése egy központilag összeállított szóbeli tételsor alapján.

B) A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ellátások feltételei és a szociális munka módszerei témakörből központilag összeállított szóbeli tételsor alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

A) 15 perc (felkészülési idő: nincs)

B) 30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő: 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

A) 10%

B) 30%

 

Mi a különleges Szociális asszisztens tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Szociális asszisztens képzését, hogy a megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd  Szociális asszisztens tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A  Szociális asszisztens képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.

 

 • Tanáraink életszerűvé teszik a Szociális asszisztens képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Szociális asszisztens szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A Szociális asszisztens képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

 

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

   

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!