Project Description

Azt mondják, szakácsnak lenni nem is szakma, hanem hivatás. A főzés összetett folyamat, ahhoz, hogy minőségi alapanyagokból első osztályú ételek készüljenek, tisztában kell lenni az élelmiszerek tulajdonságaival, a kiválasztott nyersanyagokat megfelelően elő kell készíteni. Szakácssegédként ezekben az előkészítő műveletekben tudod majd megmutatni a szakmai elhivatottságodat.

A szakácssegéd a konyhai munka során kiegészítő, de fontos szakmai segítő munkát végez. A szakácsok munkájának segítése kapcsán, a vendéglátó termeléshez használt alapanyagok és nyersanyagok tisztítása és előkészítése a legfőbb feladat. Munkáját és feladatait minden esetben a szakma szigorú szabályai szerint végzi. Ehhez a munkához elengedhetetlen az alapanyagismeret, amellyel megtiszteljük a ránk bízott élelmiszert.

Akik szakácssegédként végeznek, szakmai gyakorlatot szereznek, azoknak továbblépési lehetőség a szakács képzésekbe való bekapcsolódás.

Beiratkozás időszaka2021. október 1-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat, vasárnap
Képzés időtartama5 hónap
Oktatási helyszínek- Digitális oktatás
- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
Képzési díj
kedvezménnyel:
230.000 Ft helyett
145.000 Ft
Kamatmentes havi részletfizetéssel5 x 29.000 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg államilag elismert bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az előzetes tudásmérés díját
 • az oktatói jegyzeteket
 • az oktatás díját
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását
 • a tananyagegységek záró vizsga díját

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Alapfokú iskolai végzettség
 • Igazolás egészségügyi alkalmasságról (Fontos tudnod, hogy nem mindegy, honnan szerzed be az igazolást! Az ezzel kapcsolatos információkért mindenképpen egyeztess velünk!)
 • Pályaalkalmasság

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted a képesítést adó vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Szakácssegéd képzésünket…

… amennyiben olyan képzettséget keresel, ami igazából sokkal több, mint csupán egy szakma.

A Klasszisnál kiváló alapot szerezhetsz mind gyakorlati, mind elméleti téren. Ráadásul ebben a szakmában tényleg határ a csillagos ég, tovább képezheted magad szakácsnak, hogy aztán Gordon Ramsey vagy Jamie Oliver nyomdokaiba léphess.

Szakácssegédként az alábbi kompetenciákat szerezheted meg a képzés során:

 • Ismeri a vendéglátó üzletben működő hierarchiát, munkaköri leírásában szereplő pontos feladatait.
 • Ismeri a zöldség, gyümölcs és hús előkészítéshez, illetve daraboláshoz használt, konyhai kéziszerszámokat, eszközöket és azokat biztonságosan használja. Ismeri a FIFO elvet.
 • Alapszinten ismeri a vendéglátásban használt alapanyagokat és azok legjellemzőbb tulajdonságait.
 • Ismeri a munkabiztonsági, balesetelhárítási tűzbiztonsági előírásokat, a teendőket rendkívüli esetekben. Ismeri a környezetvédelmi előírásokat.
 • Ismeri a tömeg és űrtartalom mértékegységeket, a mértékegységek átváltását, tárázás helyes alkalmazását, a mérés műveletét.

A Szakácssegéd tanfolyam tananyag egységei:

 • Előkészítés és élelmiszer-feldolgozás
 • Konyhai berendezések és gépek ismerete, kezelése, programozása
 • Akik oktatni fognak

  Zentay Hajnalka

  Zentay Hajnalka

  Kurzusai:

  Bemutatkozás:

  „A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk:

  gyökerek és szárnyak.” (Goethe)

  Zentay Hajnalka vagyok, és legjobban a fenti idézet jellemzi pedagógiai munkámat.  28 éve tanítok iskolarendszerű oktatásban, és iskola rendszeren kívüli képzéseken is. 21 évet abban az iskolában tanítottam, amelyikbe én magam is jártam. Tanáraim a kollégáim lettek. Ez a szakmai, emberi, kapcsolati muníció az, ami mai napig végig kíséri szakmai és pedagógiai munkámat.

  Kereskedelem, Turizmus – vendéglátás, és Pedagógia területén tevékenykedem. Egy kis időt eltöltöttem a szakképzés irányításánál is, ahol szintén sok hasznos tapasztalatot szereztem. 2020-ban a Neveléstudomány - és a Pedagógia Mestere lettem, egy diploma megszerzésével, és a Mesterportfólió megvédésével.

  Tanítás közben szeretem, ha diákjaim saját maguk élmény szerűen tapasztalják meg a tananyag adta lehetőségen belül a tudást. Ezt nem csak gyakorlatlati foglalkozásokon, hanem elméleti tantárgyak tanítása esetében is fontosnak tartom.

  Tarnai István

  Kurzusai:

  Bemutatkozás:

  Előzetes tudásszint beszámítása

  Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan.

  Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól.

  Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy nem rendelkeznek gyakorlati tudással.

  Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres vizsgához szükséges.

  A szakmai vizsga

  A szakmai vizsgára a Klasszis Oktatásnál megszerzett tanúsítvánnyal tudsz jelentkezni egy akkreditált vizsgaközpontban. Ez a felnőttképzés (az OKJ) átalakítása után működésbe lépő rendszer egyik újdonsága.

  Mi a különleges Szakácssegéd tanfolyamunkban?

  • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Szakácssegéd képzését, hogy általad megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
  • Munkatársaink a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd Szakácssegéd tanulmányaid.
  • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
  • Szakácssegéd képzés során folyamatos felkészítés zajlik a szakmai vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülni a „nagy hajrával”.
  • Tanáraink életszerűvé teszik a Szakácssegéd képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
  • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Szakácssegéd szakmát.
  • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
  • A Szakácssegéd képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
  • Kis létszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
  • Nálunk nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
  • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
  • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

  Jelentkezz, és visszahívunk


   SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

   Mi történik a jelentkezés után?

   A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

   Ezért hívunk fel telefonon 24 (maximum 48) órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.
   Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat.

   Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

   Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!