Project Description

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

Szociális asszisztensként kiváló lehetőség, hogy a segítő szakma mentálhigiénés szegmensében képezd magad tovább.

Pótbeiratkozás időszaka2021. május 2-ig
ÜtemezésSzombatonként
Képzés időtartama7 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
170.000 Ft helyett
MOST UTOLJÁRA 140.000 Ft
+ 36.000 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel7 x 25.143 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

 

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány
 • 54 762 02 Szociális asszisztens, vagy 54 762 01 Rehabilitációs nevelő, segítő szakmai előképzettség,
 • Legalább 3 év, a szociális ellátás területén szerzett gyakorlat

 

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Mentálhigiénés képzésünket…

… ha szívesen tevékenykedsz a szociális, kulturális, oktatási vagy egészségügyi ellátás keretében szolgáltatásokat nyújtó intézményekben, ahol a mentálhigiénés asszisztens, holisztikus szemléleti alapon prevenciós, egészségmegőrző, fejlesztő tevékenységeket folytat és ilyen programokat szervez. Segítséget nyújt a szolgáltatást igénybe vevők lelki egészségének megőrzésében, az önvédelmi technikáik megerősítésében. Mindezt olyan oktatóktól tanulhatod meg, akik maguk is ezen a területen dolgoznak – és a terület elismert szakemberei. Az órákon valóságos esetek jelennek meg, ami nagy segítség lehet a későbbiekben, amikor már Te is önálló szakemberként kezded meg a munkád.

 

A Mentálhigiénés asszisztens tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 10567-12 – Mentálhigiénés feladatok

 

Akik oktatni fognak

Ratimovszki Nelli

Ratimovszky Kornélia

Kurzusai:

Bemutatkozás: Pszichológus diplomám megszerzése óta szociális területen dolgozom. Felsőoktatásban szociálpedagógus, szociális munkás képzésben 22 éve oktatok. Családsegítő szolgálatoknál és nevelési tanácsadóban gyakorló pszichológus vagyok. Számomra fontos az elmélet és a gyakorlat közti harmónia.

Szigeti Ágnes

Szigeti Ágnes

Kurzusai:

Bemutatkozás:

Szigeti Ágnes vagyok. Képesítéseimet tekintve közgazdász és szociálpedagógus diplomát szereztem, van óvodai dajka, családi napközi működtető és pedagógiai és családsegítő munkatárs szakképesítésem is. Dolgoztam oktatásban közigazgatásban, ügyintéző és vezető voltam gyámhivatalban és szociális irodán.

Felnőttoktatásban 1998-tól veszek részt, ezt párhuzamosan a közigazgatási munkámmal együtt végeztem. Óraadó tanárként dolgozom több szakképző iskolánál, vizsgaelnökösködöm gyermekvédelmi és szociális szakmacsoportban.

Ismerem a a képzés minden szegmensét, felnőttképzési szakértőként képzési programokat írok, minősítek és hatósági felkérésre ellenőrzök. 2014-ben mediátori képesítést szereztem, felkérésre családi kapcsolatok javításában, gyermek elhelyezésben mediálok.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele, valamint a képzés során elkészített alábbi munkák bemutatása, leadása:
  • „Az előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes gyakorlatról szóló Napló”;
  • „Egy megvalósított, egybefüggő, kéthetes szakmai gyakorlaton alapuló mentálhigiénés projektről vagy mentálhigiénés tevékenységről készült, minimum 15 oldal terjedelmű záródolgozat”, a komplex szakmai vizsgát megelőzően legalább 30 nappal, melyet a szakmai bírálattal együtt a vizsgabizottság elnökének rendelkezésére kell bocsátani a komplex szakmai vizsgát megelőzően legalább 10 nappal.
  • Minimum 80 óra összefüggő gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Záródolgozat készítése és bemutatása

A vizsgafeladat ismertetése:

Egy (előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes) mentálhigiénés projektet vagy mentálhigiénés tevékenységet bemutató – előzetesen leadott és értékelt – záródolgozat elkészítése és bemutatása.

A vizsgafeladat időtartama:

15 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

60% (záródolgozat készítése: 30%, bemutatása: 30%)

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A mentálhigiénés asszisztens OKJ vizsgának nincsen írásbeli vizsgatevékenysége.

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

A mentálhigiéné, az egészségmegőrzés és rehabilitáció módszerei

A vizsgafeladat ismertetése:

A mentálhigiéné, az egészségmegőrzés és a mentálhigiénés rehabilitáció feladatai témakörből központilag összeállított szóbeli tételsor alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő: 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

40%

 

Mi a különleges Mentálhigiénés asszisztens tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Mentálhigiénés asszisztens képzését, hogy a megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd  Mentálhigiénés asszisztens tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A  Mentálhigiénés asszisztens képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.

 

 • Tanáraink életszerűvé teszik a Mentálhigiénés asszisztens képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Mentálhigiénés asszisztens szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A Mentálhigiénés asszisztens képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

 

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

   

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!