Project Description

A Csapatépítő tréning célja

Mottó: “Minél nagyobb egy csoport lojalitása a csapat irányába, annál nagyobb a motiváció a tagok között, hogy megvalósítsa a csoport céljait, és nagyobb a valószínűsége annak, hogy el is fogják érni céljaikat.”
(Rensis Likert, amerikai pszichológus és szociológus)

A tréning kidolgozására konkrét igény alapján került sor, mely igény azon a felismerésen alapult, hogy szoros együttműködés és hatékony teljesítés nem várható olyan munkahelyi környezetben, ahol a munkatársak alig vagy csak felszínesen ismerik egymást, ahol a közös múltban rejlő kötelékeket összekuszálják az elkerülhetetlen szervezeti változások, s ahol úgy tűnik, nincs idő vagy alkalom újakat kialakítani a napi munka során. A tréning fő célja éppen ezért az idő és az alkalom megteremtése a csapat lényegét alkotó két fontos dologhoz: a közös célok megtalálásához, s az egymást jól kiegészítő kompetenciák feltárásához és tudatosításához.

Miért Körző?

A kör szoros és átvitt értelmének a csapatépítéshez való kapcsolódása megítélésem szerint nem szorul magyarázatra. A cím azt a törekvést kívánja kifejezni, hogy a tréning váljék azzá az eszközzé, ami segíti a résztvevőket, hogy megtalálják a maguk helyét, szerepét az adott munkahelyi környezetben, felismerjék, mekkora erő rejlik az összekapcsolódásban, az együttműködésben, hogy tudomásul vegyék és elfogadják: igazán sikeresek csak együtt lehetnek, s hogy mindenki, aki a körön kívül marad, egy idő után óhatatlanul kirekesztetté válik.

A csapatépítő tréningeket többnyire a munkahelyi környezettől távol szokták tartani, esetenként egészen új élethelyzetet teremtve a résztvevőknek, s szokatlan, váratlan kihívások elé állítva őket ezzel is erősítve, felgyorsítva a kohéziót.
A kisebb erőforrással bíró szervezetek lehetőségeit szem előtt tartva olyan programot kívántam összeállítani, amelyik a munkahelyi környezetben is megvalósítható, ugyanakkor a játékos feladatok alkalmasak arra, hogy kimozdítsák a résztvevőket a megszokott munkahelyi közegből, s lehetőséget teremtenek arra, hogy új oldalról is megmutathassák magukat és megismerjék a többieket a kétnapos együttlét alatt, s mindezt oldottan, jókedvűen.

A tréning tematikája

  • Feladatok, amelyek révén a résztvevők jobban megismerhetik egymást és önmagukat
  • Az egymás iránti bizalom, empátia, a kommunikáció javítása
  • Játékok, amelyek sikerének kulcsa a jó együttműködés
  • Az együttműködés új szintjének kialakulását támogató kezdeményezések megfogalmazása

Kérjen bővebb információt!

A tréning ára a létszámtól és az igényektől függően alakul. Mondja el nekünk a Csapatépítő tréninggel kapcsolatos elképzelését!

Kérjen felvilágosítást, cégére szabott ajánlatot emailben vagy a +36 70 619-5705 telefonszámon!