Project Description

FONTOS TUDNOD!
2020-tól a felnőttképzés alapjaiban fog megváltozni. Attól kezdve sok szakmát már csak évek alatt, iskolában lehet majd megszerezni. Menj biztosra! Jelentkezz őszi tanfolyamainkra, hogy ne érhessen meglepetés jövőre!

Ha rövid időn belül szeretnél olyan szakmát szerezni, ami az egyik legkeresettebb a mai Magyarországon (és nem utolsó sorban külföldön), akkor jó helyen jársz – a Konyhai kisegítő szakképesítés kiváló választás!

Beiratkozás időszaka2020. szeptember 19-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat vasárnap
Képzés időtartama5 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
100.000 Ft helyett
MOST CSAK 85.000 Ft
+ 35.000 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel5 x 24.000 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Igazolás egészségügyi alkalmasságról (Fontos tudnod, hogy nem mindegy, honnan szerzed be az igazolást! Az ezzel kapcsolatos információkért mindenképpen egyeztessen velünk!)
 • Befejezett iskolai végzettséget nem igényel

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Konyhai kisegítő képzésünket…

… ha szívesen dolgoznál egy szakács munkáját segítve, úgyszólván a “keze alá”.

A konyhai kisegítő munkaterülete a konyha és helyiségei. Feladata, hogy előkészítse a tevékenységéhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, és gondoskodjon a tisztán tartásukról. Az ő munkáját dicséri a konyha rendjének fenntartása. Fontos szerepe van abban, hogy az ételek jellegének megfelelően előkészítse a nyers- és félkész anyagokat és alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

A Konyhai kisegítő tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 11518-16 – Élelmiszerismeret
 • 11519-16 – Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
 • 12094-16 – Ételkészítési ismeretek alapjai

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Ételkészítés alapjai

A vizsgafeladat ismertetése:

A vételezési jegy alapján leves betéttel, köret, főzelék feltéttel, étel kiegészítő saláta, egyszerű tétsztaétel ételcsoportokból kétféle étel elkészítése és tálalása minimum három adagban.

A vizsgafeladat időtartama:

120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

70 %

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A Konyhai kisegítő OKJ vizsgának nincsen írásbeli vizsgatevékenysége.

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Ételkészítés alapjai

A vizsgafeladat ismertetése:

Központi tételsor alapján a technológiai ismeretekből és egy-egy konkrét ételcsoporthoz tartozó ételek készítésének ismertetéséből számol be.

A vizsgafeladat időtartama:

30 perc (felkészülési idő: 15 perc, válaszadási idő: 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30%

Mi a különleges Konyhai kisegítő tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Konyhai kisegítő képzését, hogy a megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd  Konyhai kisegítő tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A  Konyhai kisegítő képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Konyhai kisegítő képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Konyhai kisegítő szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A Konyhai kisegítő képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

Mi történik a jelentkezés után?

A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!