Project Description

Végzett turisztikai szervezőknek jelentősen csökkentett tanfolyamhosszal és oktatási díjjal indítunk képzési csoportot!
Ha turisztikai szervező vagy, érdeklődj a részletekről!

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

Pótbeiratkozás időszaka2021. április 18-ig
ÜtemezésSzombatonként, vagy kéthetente, szombat vasárnap
Képzés időtartama8 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
130.000 Ft helyett
MOST UTOLJÁRA 110.000 Ft
+ 55.500 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel6 x 27.584 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (kivéve a gyakorlathoz használt szakmaspecifikus anyagok)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

 

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány
 • Igazolás egészségügyi alkalmasságról (Fontos tudnod, hogy nem mindegy, honnan szerzed be az igazolást! Az ezzel kapcsolatos információkért mindenképpen egyeztessen velünk!)

 

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.

 

 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Idegenvezető képzésünket…

… amennyiben szereted a kultúrát, történelmet és tudásod szereted másokkal is megosztani.

Az Idegenvezető OKJ-s képzésünkön kiválóan elsajátíthatod mindazt az ismeretet, ami jó alapot nyújt arra, hogy felkészült idegenvezetővé válj. Az Idegenvezetés egy „nagy kaland”, mindig új emberekkel és tájakkal ismerkedhetsz meg, akár telepített idegenvezetőként dolgozol majd, akár idehaza kalauzolsz külföldi csoportokat. Saját vállalkozásod is elkezdheted majd az OKJ-s bizonyítvány birtokában, hiszen Budapest és Magyarország egyre népszerűbb idegenforgalmi célponttá növi ki magát. A Klasszisnál szerzett gyakorlati és elméleti tudással pedig biztos lábakon állsz majd a szakmában. Minderről Magyarország legjobb idegenvezetői gondoskodnak, akik a Klasszis csapatában adják át tudásukat a jövő idegenvezetőinek.

Az Idegenvezető képzés moduljai (tantárgyai):

 • 11711-16 – Idegenvezetői szaktudás
 • 11712-16 – Idegenvezetés módszertana
 • 11713-16 – Idegenvezetés a gyakorlatban
 • 11714-16 – Turisztikai erőforrások
 • 11715-16 – Kommunikáció a turizmusban
 • 11716-16 – Gazdasági folyamatok a turizmusban
 • 11503-12 – Turisztikai latin
 • 11498-12 – Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
 • 11499-12 – Foglalkoztatás II.
 • 11717-16 – Infokommunikációs technológia a turizmusban

Akik oktatni fognak

Kovách Elina

Kovách Elina

Kurzusa: Idegenvezető képzés

Bemutatkozás: Húszévesen szülőföldemet magam mögött hagyva, Magyarországra telepedtem át, így eddigi életem jó részét Budapesten éltem le. Közben észrevétlenül, szenvedélyesen beleszerettem új hazámba. Korábbi tanulmányaim a Lembergi Művészeti Akadémián és a Magyar Iparművészeti Egyetemen képessé tettek arra, hogy szakmai szemmel is gyönyörködhessek építészete remekműveiben.

Újságírói munkám a Vengria című folyóiratnál segített abban, hogy beleláthassak a magyarok hétköznapi életébe, megtapasztalhassam a magyar életérzést, és felszínre törhessen véremben csörgedező magyarságom. Az idegenvezetői szakma elsajátítása (a hatalmas szakmai és pedagógiai tapasztalattokkal rendelkező mentorom, Gaskó Enikő gondos egyengetése mellet) csak tovább erősítette szeretetemet a magyar történelem és művészet iránt, kiegészítette tudásomat földrajzával és kultúrájával kapcsolatban.

Az idegenvezetés szakmai ismeretei mellett rengeteg új dolgot tanultam meg Magyarországról és Budapestről, az ország nevezetességeiről, melyek gazdagították, tartalmasabbá tették életemet. Ezt a tudást nagy szeretettel igyekszem megosztani az országunkba látogató vendégekkel. Munkám során szerzett tapasztalataimat szeretném továbbadni jövendőbeli kollégáimnak, a Klasszis Oktatás hallgatóinak.

Kovácsné Ferenczi Erika

Kurzusai:

Bemutatkozás: Kovácsné Ferenczi Erika vagyok, tanár és idegenvezető. Ezt a két, számomra nagyon fontos, tevékenységet felváltva gyakorlom. Legoptimálisabb, amikor országismeretet tanítok, mert olyankor mindkét munkám egyszerre végezhetem.
Idegenvezetőként nagyon szeretek Magyarország tájain barangolni. Kedvenc területem Szeged környéke, a Karancs vidéke, Hollókő és az Őrség. Szívesen és gyakran tervezek és szervezek tematikus utakat is. Az idegenvezető szakma hátterével és adminisztratív részével is megismertetem a tanfolyam résztvevőit.
Munkám a hobbim, de emellett imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.
Idegenvezető és turisztikai szervező képzéseink résztvevőjeként tartsanak velem azon a csodálatos úton, amikor megismerjük hazánk kincseit, felfedezzük a rejtett titkokat, közelebb kerülünk a szépségekhez!

Kovács Dóra

Kovács Dóra

Kurzusai:

Bemutatkozás: Kovács Dóra vagyok, Idegenvezető, Idegenforgalmi közgazdász, közgazdász tanár. Több éve tanítok középiskolában, felnőttképzésben Marketing, Turizmus, Vendéglátás, Kommunikáció, Üzleti kommunikáció, Idegenvezetés elmélete és gyakorlata, Országismeret tárgyakat. Nagyon fontos számomra, hogy a leendő Idegenvezetők ne csak „könyvszagú” ismereteket kapjanak, hanem igazi betekintést a szakmába. Ezt gyakorlati tapasztalataimmal, tanácsaimmal is igyekszem elősegíteni. Igyekszem minden csoporttal közvetlen hangvételű párbeszédet kialakítani, hogy minden felmerülő kérdést meg tudjunk beszélni.

Sándor Tibor

Dr. Sándor Tibor

Kurzusai:

Bemutatkozás: Dr. Sándor Tibor vagyok, egy magánfőiskola főiskolai tanára, filmtörténeti és turizmustörténeti könyvek szerzője, idegenvezető és kritikus. Az idegenvezetői munkám során elsősorban a “másképp” érdekel. A mainstream attrakciók helyett az egyediket preferálom. Ugyanez tanárként is jellemező rám és ez az esetek többségében a hallgatóknak is bejön.

Dr. Jandala Csilla

Dr. Jandala Csilla

Kurzusa: Idegenvezető képzés

Bemutatkozás: Dr. Jandala Csilla vagyok, jelenleg az Edutus Főiskola Turizmus Tanszékének vezetője, egyben a főiskola megbízott rektora. Több nemzetközi és hazai szakmai szervezetnek vagyok tagja, a Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO) panel szakértője.

Több mint harminc éve foglalkozom turizmus oktatással egyetemen, főiskolán, alapképzéseken, mesterképzésen, továbbképzéseken, doktori programokon. Eddig csaknem 4000 diákot tanítottam, akik többségét sikerült a turizmussal valóban megszerettetni, és azóta sikeres turisztikai vállalkozók, szállodaigazgatók, marketingesek, idegenvezetők lettek.

Örülök annak, hogy számomra a hivatást és a legfontosabb szabadidős tevékenységet ugyanaz jelenti: a turizmus. Remélem, hogy az idegenvezető képzésben résztvevők is ugyanezt fogják érezni.

Gaskó Enikő

Gaskó Enikő

Kurzusai:

Gaskó Enikő tanárnő az aktív tanításban már sajnos nem tud részt venni, de a háttérből még mindig felügyeli a képzés anyagát, felépítését, szakmai színvonalát. Álljon itt bemutatkozása: Az idegenforgalomban eltöltött több mint 15 év alatt rengeteg olyan tapasztalatra tettem szert, amit szívesen megosztok azokkal a lelkes hallgatókkal, akik az idegenvezetői szakma iránt érdeklődnek. A Klasszis Oktatás idegenvezető képzésében a kezdetek óta részt veszek s úgy gondolom, hogy a munkám iránti elkötelezettségen túl az iskola vezetőinek tapasztalata, alapossága és rugalmassága is hozzájárul ahhoz, hogy a képzéseinkről kikerülő hallgatók megfelelő alapokkal rendelkeznek bármilyen idegenvezetői feladat ellátásához. A tankönyvi anyagon kívül átadjuk tapasztalatainkat és az előadások közben, illetve azok után mindig van lehetőség csoportos és egyéni konzultációra is, ami az apró nehézségeken eddig minden hallgatónkat átsegített. Képzésünk célja nem az, hogy a tanfolyam végén minél több, hanem az, hogy minél jobb, szakmailag valóban elkötelezett, megalapozott tudással rendelkező idegenvezető kapjon bizonyítványt.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele,
 • B2 komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi B2 komplex vizsga

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Idegenvezetés életszerű szituációban, és szituációs gyakorlat

A vizsgafeladat ismertetése:

A, Az adott város vagy régió idegenforgalmi értékeinek magyar nyelven történő helyszíni bemutatása autóbuszon.

B, Az adott város idegenforgalmi értékeinek idegen nyelven történő bemutatása gyalogos körséta keretében.

C, A leggyakrabban előforduló idegenvezetői szituációkból előre megadott szempontok alapján összeállított helyzetgyakorlatok megoldása.

A vizsgafeladat időtartama:

90 perc (3*15 perc felkészülési idő, 3*15 perc válaszadási idő)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

50 %

Az egyes vizsgaelemek értékelési súlyozása:

A, magyar nyelvű vezetés: 40%

B, idegen nyelvű vezetés 40%

C, szituációs gyakorlat: 20%

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Egy lebonyolított csomagtúrához kapcsolódó idegenvezetői adminisztrálás elvégzése számítógépen előre megadott szempontok alapján

A vizsgafeladat ismertetése:

A, Egy kiutazó vagy beutazó csoport 3-5 napos programját tartalmazó forgatókönyv alapján idegenvezetői beszámoló készítése.

B, Az utazás közben történt rendkívüli eseményről jegyzőkönyv felvétele.

C, Az utazás során felmerült költségekről elszámolás készítése.

A vizsgafeladat időtartama:

180 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30 %

Az egyes vizsgaelemek értékelési súlyozása:

A, idegenvezetői beszámoló készítése: 20%

B, rendkívüli esemény jegyzőkönyve: 40%

C, elszámolás készítése: 40%

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Magyarország turisztikai vonzerőinek bemutatása

A vizsgafeladat ismertetése:

A szóbeli vizsgatevékenység központilag összeállított kérdései az alábbi témaköröket foglalja magába:

 • Turisztikai régiók Magyarországon és legjelentősebb vonzerői
 • Magyar Világörökségek
 • Művészettörténeti értékek, művészettörténeti korszakok legjelentősebb magyar alkotásai
 • Magyar néprajzi tájegységek
 • Magyar vallási emlékhelyek, zarándokhelyek Jelentős magyar múzeumok, könyvtárak Fesztiválok, rendezvények
 • Nemzeti parkok, természetvédelmi területek jellemzői, egyediségei
 • Kiemelt nemzeti értékek, hungarikumok
 • A magyar gasztronómia sajátosságai, Magyarország borvidékei

A vizsgafeladat időtartama:

30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

20%

 

Mi a különleges Idegenvezető tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Idegenvezető képzését, hogy általad megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezzd Idegenvezető tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • Az Idegenvezető képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik az Idegenvezető képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezze az idegenvezető szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • Az Idegenvezető képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!

  Partnereink az idegenvezető képzéseinken: