Project Description

Beiratkozás időpontjaÜtemezésKépzés időtartamaKépzési díjA tanfolyam elkezdésének feltétele
FolyamatosanSzombatonként 9:00-15:3060 óra
(40 óra elmélet
20 óra gyakorlat)
44.900 FtAlapfokú végzettség

Beteg hozzátartozódat ápolod? Gyorsan lenne szüksége használható ismeretre a házi betegápolás területén?

Napjainkban az átlagéletkor növekedésével, a civilizáció fejlődésével, a környezeti ártalmak fokozódásával egyre több idős, beteg vagy sérült, fogyatékos ember szorul segítségre, felügyeletre, ápolásra, amit a kórházak már nem tudnak ellátni. Az ápolási idők rövidülnek, a veszélyen, műtéten átesett betegek hamarabb hazakerülnek és otthon még segítségre szorulnak.

Más esetekben a magányos, krónikus betegségben vagy időskori bajokban, egyéb fogyatékosságban  szenvedő emberek igénylik az ellátás ilyen formáját otthonukban.

Vannak, akik szívesen töltik időskorukat idősek otthonában, mások pedig saját otthonukban szeretnének maradni és arra számítanak, hogy megfelelő tudással bíró gondozó nyújt segítséget abban, amit önállóan nem képesek ellátni.

Ezért egyre nagyobb az igény a házi betegápolók – gondozók munkája iránt, akik az ápolt/gondozott otthonában nyújt segítséget abban, amit önállóan nem képes megoldani, ezért különböző mértékben segítségre szorul.

Hangsúlyozzuk, hogy tanfolyamunkat ajánljuk azoknak a hozzátartozóknak is, akik szeretteik ápolását vállalják és gyakorlatias, rövid idő alatt elsajátítható ismeretre szeretnének szert tenni.

A tanfolyamon megtanítjuk

 • miként lásd el az arra rászorulót,
 • felmérni a gondozott állapotát,
 • felismerni az alapvető szükségleteit,
 • felmérni a feladatokat,
 • felderíteni az igényeket,
 • szükség esetén az elvárható mértékben elsősegélyt nyújtani súlyos állapotokban, balesetekben,
 • alapvető egészségügyi felvilágosítást, egészségnevelést nyújtani az ellátott és családja számára.

Jelentkezz, és visszahívunk  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!