Project Description

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

“Úgy érezzük, hogy amit teszünk, az csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger.”
Teréz anya

Beiratkozás időszaka2020. november 28-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat vasárnap
Képzés időtartama7 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
180.000 Ft helyett
MOST CSAK 165.000 Ft
+ 48.000 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel7 x 30. 430 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • érettségi végzettség
 • szakmai előképzettség: 54 762 03 Szociális szakgondozó

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Gerontológiai gondozó képzésünket…

… mely képzés valahol a szociális és az egészségügyi képzések határmezsgyéjén helyezkedik el.

Amennyiben szívesen vállalsz segítő foglalkozást, úgy, hogy klienst ápolni is képes legyél, illetve szociális megközelítésből is rá tudj nézni az adott helyzetre, jó választás a Gerontológiai gondozó képzés. Kamatoztathatod empatikus készséged, derűt vihetsz a segítségre szorulók mindennapjaiba. A Klasszis csapatában olyan gyakorlati szakemberektől sajátíthatod el a tudást, akik az elméleti oktatás mellett gyakorlati tevékenységet is folytatnak intenzíves főnővérként, vagy idősek otthonában mentálhigiénés munkatársként. A képzés során Te is látni fogod, miért olyan fontos a gyakorlati tapasztalat.

A Gerontológiai gondozó tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 10581-12 – Időskorúak támogatási feladatai
 • 10582-12 – A gerontológiai gondozás adminisztrációs feladatai

Akik oktatni fognak

Czeglédi Ingrid

Molnár Margó

Molnár Margó

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociálpedagógus, szociális munkás, esetmenedzser, szaktanár és két gyermek édesanyja vagyok. Egészségügyi szakközépiskolai tanulmányaimat követően, gyógypedagógiai asszisztens oklevelet, majd szociálpedagógus diplomát szereztem. 15 évet töltöttem szociális területen, a fogyatékkal élők foglalkoztatásától, jelzőrendszeres házi segítségnyújtáson keresztül az idősellátásig, de ismereteket szereztem a szociális munka más területein is.

10 éve tevékenykedem tereptanárként, és oktatóként. Eddigi munkám során gyakorló szakemberként igyekszem átadni ismereteimet, a szakma iránti elkötelezettségemet, megismertetni a jövő szakembereit a szakma iránti alázattal, odaadással.

Juhász Gáborné

Kurzusa:

Bemutatkozás: Diplomás ápolóként végeztem a Nyíregyházi Egészségügyi Főiskolán. Továbbá felsőfokú gyógypedagógiai asszisztensi OKJ képesítést szereztem. Pályakezdőként az egészségügy területén töltött 7év és az idős ellátásban szerzett 29 év tapasztalatom gyarapította és gyarapítja szakmai ismereteimet. Jelenleg is egy vidéki város szívében található Idősek Otthonában, főnővérként van lehetőségem törekedni arra, hogy az idős emberek szociális ellátása, minél magasabb szinten történjen a lakóink elégedettségére.  E területen középvezetőként, 18 éve koordinálom a szakmám iránti elhivatottsággal a  gondozást -ápolást. Az így szerzett tapasztalataimmal és szakmai ismereteimmel, szeretnék használható tudást nyújtani a leendő kollégák számára. Célom, hogy a résztvevők a megszerzett tudás birtokában, sikerrel helyt tudjanak állni a szociális gondozás területén. Ezen a területen nagy szükség van azokra , akik elhivatottsággal, türelemmel, szeretettel, tisztelettel, empatikus hozzáállással, a testi gondozáson túl, mosolyukkal, simogató kezükkel igyekeznek enyhíteni azt a sok fájdalmat ,veszteséget, lelki sebet ,melyeket az idős emberek magukban hordoznak.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele, valamint a képzés során elkészített alábbi munkák bemutatása, leadása:
  • a szolgáltatást igénylő szükségletfelmérésének bemutatása,
  • “egy előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes gerontológiai gondozási gyakorlatról szóló napló bemutatása (leadása)”,
  • “a képzés során összegyűjtött, a gerontológiai gondozási folyamathoz kapcsolódó adminisztrációs tevékenység során használt nyomtatvány–sablonok leadása”,
  • egy konkrét ellátott körül végzett (előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes) gerontológiai gondozási tevékenységről készült, minimum 15 oldal terjedelmű záródolgozat előzetes leadása, melyet a szakmai bírálattal együtt a vizsgabizottság rendelkezésére kell bocsátani a komplex szakmai vizsgát megelőzően legalább 10 nappal,
  • minimum 288 óra (200 óra bentlakásos szociális intézményben, valamint 88 óra idősek klubjában, demens személyek klubjában, házi segítségnyújtásban) tereptanár vagy szociális/egészségügyi felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember irányításával letöltött gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

Gyakorlati vizsgatevékenység

A) A vizsgafeladat megnevezése:

Napi gerontológiai gondozási feladatok elvégzése.

A vizsgafeladat ismertetése:

Napi gerontológiai gondozási feladatok ellátása idősek bentlakásos szociális intézményében.

A vizsgafeladat időtartama:

120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30 %

B) A vizsgafeladat megnevezése:

Záródolgozat készítése és bemutatása

A vizsgafeladat ismertetése:

Egy konkrét ellátott körül végzett (előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes) gerontológiai gondozási tevékenységről készült – előzetesen leadott és értékelt – záródolgozat készítése és bemutatása.

A vizsgafeladat időtartama:

15 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30 % (záródolgozat készítése: 10%, bemutatása: 20%)

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: –

A vizsgafeladat ismertetése: –

A vizsgafeladat időtartama: –

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: –

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Napi ápolási–gondozási feladatok értelmezése.

A vizsgafeladat ismertetése:

A bentlakásos szociális intézményben ellátott napi ápolási–gondozási feladatok értelmezése, indoklása központi szóbeli tételsor alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

20 perc (felkészülési idő: 10 perc, válaszadási idő: 10 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

40%

Mi a különleges Gerontológiai gondozó tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Gerontológiai gondozó képzését, hogy a megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd  Gerontológiai gondozó tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A  A Gerontológiai gondozó képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Gerontológiai gondozó képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Gerontológiai gondozó szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A Gerontológiai gondozó képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!