Project Description

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

A Foglalkozás-szervező szakképesítés kiváló lehetőség a továbbképzésre, ha már rendelkezel Szociális asszisztens végzettséggel és szívesen mélyednél el abban, hogy miként tudsz szakszerűen, terápiás jellegű és nem utolsó sorban örömteli foglalkozásokat szervezni.

Beiratkozás időszaka2020. november 28-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat vasárnap
Képzés időtartama7 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
163.000 Ft helyett
MOST CSAK 148.000 Ft
+ 48.000 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel7 x 28.000 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

 

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány
 • Szakmai előképzettség: 54 762 02 Szociális asszisztens, vagy 54 762 01 Rehabilitációs nevelő, segítő
 • A szociális ellátás területén szerzett 3 éves gyakorlatról szóló igazolás

 

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Foglalkozás-szervező képzésünket…

…amennyiben szeretnél szociális területen tevékenykedni.

A foglalkozás-szervező a szociális ellátás bentlakásos intézményeiben és a területi ellátásban tevékenykedik, a munka és terápiás jellegű foglalkozások szervezésében, megvalósításában vesz részt. Munkajogi alapismeretet, munka-rehabilitációs foglalkoztatási ismeretet, fejlesztő-felkészítő foglalkoztatási ismereteket és ezzel kapcsolatos adminisztrációs ismereteket fogsz tanulni. Mindezen ismeretek elméleti és gyakorlati hátterét olyan oktatóktól sajátíthatod el, akik maguk is a területen dolgoznak és munkájuk részét képezi mindaz, amit a képzésen tanítanak. Az életből hozzák a tapasztalatokat, ezért hitelesek.

A Foglalkozás-szervező tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 10568-12 – Munka és terápiás jellegű foglalkozások szervezési feladatai

 

Akik oktatni fognak

Molnár Margó

Molnár Margó

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociálpedagógus, szociális munkás, esetmenedzser, szaktanár és két gyermek édesanyja vagyok. Egészségügyi szakközépiskolai tanulmányaimat követően, gyógypedagógiai asszisztens oklevelet, majd szociálpedagógus diplomát szereztem. 15 évet töltöttem szociális területen, a fogyatékkal élők foglalkoztatásától, jelzőrendszeres házi segítségnyújtáson keresztül az idősellátásig, de ismereteket szereztem a szociális munka más területein is.

10 éve tevékenykedem tereptanárként, és oktatóként. Eddigi munkám során gyakorló szakemberként igyekszem átadni ismereteimet, a szakma iránti elkötelezettségemet, megismertetni a jövő szakembereit a szakma iránti alázattal, odaadással.

Lukács Ági

Lukács Ági

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociális és gyermekvédelmi szakemberként 15 éve foglalkoztam veszélyeztetett gyermekekkel és családjukkal. Gyakorlati munkám kapcsán tapasztaltam, hogy a szociális szakember személyisége és szakmai felkészültsége milyen hatással lehet egy-egy gyermek sorsára. 2010-ben elhatároztam, hogy a területen dolgozó, vagy dolgozni szándékozóknak átadom szakmai tapasztalataimat. Ehhez találtam a Klasszis Oktatás csapatát, akikkel egységes szakmai elveket képviselve, gyakorlat- és gyermekközpontú képzést nyújtunk a hozzánk jelentkezőknek. 2015. februárjától nevelői munkát végzek.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele,
 • A képzés során elkészített, az előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes gyakorlatról szólónapló bemutatása, leadása

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

a) Napi foglalkozási feladatok elvégzése

b) Projektértékelés

A vizsgafeladat ismertetése:

a) Napi foglalkozási feladatok ellátása idősek, szichiátriai betegek vagy szenvedélybetegek bentlakásos szociális intézményében.

b) Egy (előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes) munkajellegű foglalkozási projekt lebonyolításának bemutatása és értékelése

A vizsgafeladat időtartama:

a) Napi foglalkozási feladatok elvégzése: 120 perc

b) Projektértékelés: 30 perc (felkészülési idő: 15 perc, válaszadási idő: 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

a) Napi foglalkozási feladatok elvégzése: 30%

b) Projektértékelés: 40%

 

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

A munka és foglalkoztatás keretei és lehetőségei, valamint a foglalkozások személyi és tárgyi feltételeinek megteremtési módszerei

A vizsgafeladat ismertetése:

A munka és foglalkoztatás keretei és lehetőségei, valamint a foglalkozások személyi és tárgyi feltételeinek megteremtési módszerei témakörből központilag összeállított tételsor alapján

A vizsgafeladat időtartama:

30 perc (felkészülési idő 15 perc, válaszadási idő 15 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

30%

 

Mi a különleges Foglalkozás-szervező tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Foglalkozás-szervező képzését, hogy a megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd  Foglalkozás-szervező tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A  Foglalkozás-szervező képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.

 

 • Tanáraink életszerűvé teszik a Foglalkozás-szervező képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Foglalkozás-szervező szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A Foglalkozás-szervező képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

   

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!