Project Description

Viszlát, OKJ!

Fontos tudnod, hogy tanfolyamaink már csak 2020 december 31-ig indulhatnak az eddig ismert szabályok szerint.

Utolsó csoportunkba most a legalacsonyabb árral várunk!

Jelentkezz most,
mert sok szakmát hamarosan már csak évek alatt, iskolában lehet megszerezni!

Szécsi Margit: Úgy néztem

Úgy néztem magamra mindig,
ahogy csodára nézni illik,
csodára, az ember fiára,
kezeire, nyírott hajára.

Pótbeiratkozás időszaka2021. április 18-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat vasárnap
Képzés időtartama7 hónap
Választható oktatási helyszínek- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
- Budakalász
- Miskolc
Képzési díj
kedvezménnyel:
+ az OKJ vizsga díja
180.000 Ft helyett
MOST CSAK 124.900 Ft
+ 48.000 Ft vizsgadíj
Kamatmentes havi részletfizetéssel7 x 24. 700 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg OKJ bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az oktatás díját
 • a modulzáró vizsga díját
 • a jegyzeteket (nem szükséges további könyvek vásárlása)
 • a tananyag tételekbe sorolását
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását

Egyéb költségekkel nem kell számolnod!

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • 8. évfolyam elvégzéséről szóló általános iskolai bizonyítvány
 • szakmai előképzettség:
  34 762 01 Szociális gondozó és ápoló,
  54 762 01 Rehabilitációs nevelő, segítő,
  54 762 02 Szociális asszisztens,
  54 762 03 Szociális szakgondozó,
  54 723 02 Gyakorló ápoló,
  52 720 01 Általános ápolási és egészségügyi asszisztens,
  32 720 01 Egészségfejlesztési segítő,
  szociális munkás,
  okleveles egészségügyi szociális munkás,
  okleveles szociális munkás,
  gyógytornász,
  fizioterapeuta,
  okleveles rehabilitációs szakember,
  mentálhigiénikus,
  diplomás ápoló

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.
 • Amennyiben elvégzed a tanfolyamot, de az OKJ-s vizsgát csak később szeretnéd teljesíteni, erre lehetőséged van többletköltség nélkül a tervezett vizsgát megelőző 45 napig.
 • Europass bizonyítvány igényelhető angol/francia/német/olasz/spanyol nyelven, melyet a vizsgát szervező intézmény állít ki a sikeres OKJ-s vizsga után
 • Miután elvégezted a tanfolyamot, díjmentesen részt vehetsz „Segítünk az álláskeresésben” című rendezvényünkön, amely számos témában nyújt segítséget. (Pl.: Hogyan írjunk önéletrajzot, motivációs levelet; Mit tegyünk és mit ne tegyünk az állásinterjún.)
 • A Klasszisban végzettek számára állásbörzét szervezünk. Ez egy díjmentes rendezvény, ahol állásközvetítő cég képviselőjét fogadjuk intézményünkben, aki személyre szabott segítséget nyújt az állást keresőknek.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted az OKJ-s vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Demencia gondozó képzésünket…

… mert hihetetlen mértékben van szükség erre a végzettségre a szociális területen, mert nagyon sok embert érint az időskori leépülés. Speciális terület ez a szociális ellátásban, mely megfelelő szakértelmet igényel. Nagy valószínűséggel, bármilyen előképzettséggel rendelkezik is, a demenciával élők gondozásáról a tananyagban egy részterületként tanult. Ez a képzés viszont a demenciával élők gondozását helyezi középpontba. A demencia gondozó képzést azoknak a – már szociális végzettséggel rendelkező – szakembereknek ajánljuk, akik szívesen segítik a demenciával élő gondozottat az élet értelmes és számára élvezhető megélésében és a leépülési folyamat lezárásaként az élet elengedésében. A demencia gondozó intézményesült, vagy intézményen kívüli keretek között is dolgozhat.

A Demencia gondozó tanfolyam moduljai (tantárgyai):

 • 12092-16 – Demenciával élő személyek ápolása, gondozása
 • 11679-16 – Demenciával élő személyek támogatása
 • 11680-16 – Személyközpontú gondozás és kísérés
 • 11681-16 – A demencia gondozás adminisztrációs feladatai

Akik oktatni fognak

Czeglédi Ingrid

Molnár Margó

Molnár Margó

Kurzusai:

Bemutatkozás: Szociálpedagógus, szociális munkás, esetmenedzser, szaktanár és két gyermek édesanyja vagyok. Egészségügyi szakközépiskolai tanulmányaimat követően, gyógypedagógiai asszisztens oklevelet, majd szociálpedagógus diplomát szereztem. 15 évet töltöttem szociális területen, a fogyatékkal élők foglalkoztatásától, jelzőrendszeres házi segítségnyújtáson keresztül az idősellátásig, de ismereteket szereztem a szociális munka más területein is.

10 éve tevékenykedem tereptanárként, és oktatóként. Eddigi munkám során gyakorló szakemberként igyekszem átadni ismereteimet, a szakma iránti elkötelezettségemet, megismertetni a jövő szakembereit a szakma iránti alázattal, odaadással.

Juhász Gáborné

Kurzusa:

Bemutatkozás: Diplomás ápolóként végeztem a Nyíregyházi Egészségügyi Főiskolán. Továbbá felsőfokú gyógypedagógiai asszisztensi OKJ képesítést szereztem. Pályakezdőként az egészségügy területén töltött 7év és az idős ellátásban szerzett 29 év tapasztalatom gyarapította és gyarapítja szakmai ismereteimet. Jelenleg is egy vidéki város szívében található Idősek Otthonában, főnővérként van lehetőségem törekedni arra, hogy az idős emberek szociális ellátása, minél magasabb szinten történjen a lakóink elégedettségére.  E területen középvezetőként, 18 éve koordinálom a szakmám iránti elhivatottsággal a  gondozást -ápolást. Az így szerzett tapasztalataimmal és szakmai ismereteimmel, szeretnék használható tudást nyújtani a leendő kollégák számára. Célom, hogy a résztvevők a megszerzett tudás birtokában, sikerrel helyt tudjanak állni a szociális gondozás területén. Ezen a területen nagy szükség van azokra , akik elhivatottsággal, türelemmel, szeretettel, tisztelettel, empatikus hozzáállással, a testi gondozáson túl, mosolyukkal, simogató kezükkel igyekeznek enyhíteni azt a sok fájdalmat ,veszteséget, lelki sebet ,melyeket az idős emberek magukban hordoznak.

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés lehetőségének felajánlása kötelezettségünk. Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan. Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól. Lehetőség szerint olyan csoportok kialakítására törekszünk, ahol a résztvevők tudásszintje közel azonos.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy könyvből szerezték meg azt az ismeretet, ami egy előzetes tudásmérő feladatlapon vagy elbeszélgetésen megjelenhet. Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres OKJ-s vizsgához szükséges.

Az OKJ vizsga

A vizsgára bocsátás feltételei

 • A modulokat lezáró (ún. modulzáró) vizsgák eredményes letétele, valamint a képzés során elkészített alábbi munkák bemutatása, leadása:
  • a szolgáltatást igénylő szükségletfelmérésének bemutatása,
  • egy előzetesen megvalósított, egybefüggő, kéthetes gondozási gyakorlaton készített, demenciával élő személy gondozási tervének leadása,
  • a képzés során elkészített foglalkoztatási terv leadása,
  • a képzés során összegyűjtött, a demenciával élő személy gondozási folyamatához kapcsolódó adminisztrációs tevékenység során használt, minimum 3 db nyomtatvány-sablon leadása,
  • egy konkrét, demenciával élő személy körül végzett (előzetesen megvalósított, egybefüggő, kéthetes) gondozási tevékenységről készült, minimum 15 oldal terjedelmű záró dolgozat előzetes leadása, melyet a szakmai bírálattal együtt a vizsgabizottság rendelkezésére kell bocsátani a komplex szakmai vizsgát megelőzően legalább 10 nappal,
  • 90 órás (30 óra segítő kapcsolat kommunikációja és 60 óra készségfejlesztés a segítő kapcsolat működtetéséhez) szakmai készségfejlesztésről szóló igazolás.- minimum 200 óra (160 óra bentlakásos szociális intézményben, demenciával élő személyek körében, valamint 40 óra idősek klubjában, demenciával élő személyek klubjában, házi segítségnyújtásban eltöltött) tereptanár vagy szociális/egészségügyi felsőfokú végzettséggel rendelkező szakember irányításával letöltött gyakorlat teljesítéséről szóló igazolás

Gyakorlati vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Záró dolgozat készítése és bemutatása

A vizsgafeladat ismertetése:

Egy konkrét, demenciával élő személy körül végzett (előzetesen megvalósított, egybefüggő, két hetes) gondozási tevékenységéről készült – előzetesen leadott és értékelt – záró dolgozat bemutatása.

A vizsgafeladat időtartama:

15 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

40% (záró dolgozat készítése: 20%, bemutatása: 20%)

Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Esetleírás értelmezése

A vizsgafeladat ismertetése:

A demenciával élő személy gondozásának, dilemmáinak értelmezése egy esetleírás alapján

A vizsgafeladat időtartama:

120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

20 %

Szóbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése:

Demenciával élő személy/gondozó család gondozása, támogatása és kísérése.

A vizsgafeladat ismertetése:

A bentlakásos szociális intézményben ellátott napi ápolási-gondozási feladatok értelmezése, indoklása, beleértve a gondozó család támogatására, kísérésére vonatkozó szempontokkal, központi szóbeli tételsor alapján.

A vizsgafeladat időtartama:

20 perc (felkészülési idő 10 perc, válaszadási idő: 10 perc)

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya:

40%

Mi a különleges Demencia gondozó tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Demencia gondozó képzését, hogy a megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink segítőkészek, és a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd Demencia gondozó tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • A  A Demencia gondozó képzés során folyamatos felkészítés zajlik az OKJ-s vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülnünk a „nagy hajrával”.
 • Jó egy olyan klasszikus, nagyhírű gimnázium padjaiban ülni, mint a Vörösmarty Gimnázium.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Demencia gondozó képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a Demencia gondozói szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A A Demencia gondozó képzés hétvégén, egyéb elfoglaltságok mellett is végezhető.
 • Kislétszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 maximum 48 órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.

  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat. Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!