Project Description

Kétségtelen, hogy a kisgyermekek életében az egyik legfontosabb személy a dajka. Ezzel a képesítéssel már nem csupán óvodában, de bölcsődében és gyermekotthonban is dolgozhat. A képzés során olyan ismeretekhez jut – pozitív szemléletű, szakmájukat hivatásként művelő szakemberektől, akik megtanítják arra, hogyan tud a pedagógusok és a kisgyermeknevelők segítőtársa lenni a gondozási-nevelési munkában.

Beiratkozás időszaka2021. október 1-ig
ÜtemezésSzombatonként vagy kéthetente szombat, vasárnap
Képzés időtartama2 hónap
Oktatási helyszínek- Digitális oktatás
- 1085 Budapest, Horánszky utca 11. (Vörösmarty Gimnázium épülete)
Képzési díj
kedvezménnyel:
78.500 Ft helyett
48.500 Ft
Kamatmentes havi részletfizetéssel2 x 24.250 Ft

A tanfolyam hossza és ára változhat annak megfelelően, hogy lehetséges-e beszámítani előzetes ismeretet. Így a lehető legrövidebb idő alatt és a lehető legalacsonyabb költségen szerezheted meg államilag elismert bizonyítványod!

Az ár tartalmazza:

a képzés teljes költségét, vagyis

 • az előzetes tudásmérés díját
 • az oktatói jegyzeteket
 • az oktatás díját
 • személyre szabott internetes felület biztosítását
 • a gyakorlat helyszínének biztosítását
 • a tananyagegységek záró vizsga díját

Ami a képzés megkezdéséhez elengedhetetlenül szükséges:

 • Alapfokú iskolai végzettség

 

Fontos tudnod

 • Amennyiben szeretnéd, előzetes tudásod/ismereteid beszámítjuk (erről bővebben alább olvashatsz). Az előzetes tudásmérést és a képzési tanácsadást ingyenesen biztosítjuk.
 • A résztvevők számára biztosított internetes felület használatával egyszerűen tarthatod a kapcsolatot a csoport tagjaival, és az oktatóknak is közvetlenül tehetsz fel kérdéseket.
 • Felmerülő kérdéseid ügyfélszolgálatunk 24 órán belül megválaszolja/megoldja.

Képzésünkre vizsgagaranciát vállalunk. Ez biztonságot jelent Neked. Nem kell mást tenned, mint részt venni az órákon, és sikeres modulzáró vizsgát tenni. Mi pedig garantáljuk, hogy sikeresen teljesíted a képesítést adó vizsgát is. Ha nem, visszafizetjük a teljes vizsga díját!

Neked ajánljuk Dajka képzésünket…

… amennyiben olyan képzettséget keresel, ami igazából sokkal több, mint csupán egy szakma.

A Klasszisnál kiváló alapot szerezhetsz mind gyakorlati, mind elméleti téren, amit a területen dolgozó kiváló oktatóink biztosítanak számodra.

Dajkaként az alábbi kompetenciákat szerezheted meg a képzés során:

 • a személyi gondozási ismeretek alkalmazása
 • higiénés szokások kialakításában az öntevékeny cselekvés
 • az étel szakszerű előkészítése, az étkezés higiénéjének megteremtése
 • a gyermek tevékenységének aktív segítése
 • a környezet gondozása, tisztán tartása
 • a munkavédelmi előírások betartása
 • empátia, tolerancia, adekvát kommunikáció
 • általános ismeretek speciális helyzetben való alkalmazása
 • a szakmai, etikai szabályok betartása, a szakmai értékek képviselete
 • módszeres munkavégzés
 • differenciált bánásmód
 • segítségnyújtás rendezvények, programok szervezésében, a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával
 • szakemberekkel való együttműködés

A Dajka tanfolyam tananyag egységei:

 • Nevelési feladatok a dajka tevékenységében
 • Gondozás és egészségvédelem
 • Konyhai és udvari feladatok a dajka tevékenységében
 • Takarítási feladatok a dajka tevékenységében

Akik oktatni fognak

Lukács Ági

Lukács Ági

Kurzusa:

Bemutatkozás:

A Klasszis Oktatás tanáraként a kezdetektől veszek részt leendő szociális és köznevelési szakemberek képzésében.

Az elmúlt 11 év alatt a keretek és lehetőségek, melyek a pályát módosítók rendelkezésére álltak folyamatosan változtak. Nekünk, oktatóknak folyamatos feladatunk, hogy ezen változó keretek között ugyanazt a tartalmat, s szemléletmódot közvetítsük.

35 éve végzek pedagógiai és szociális munkát, melynek közös metszeteként az egyént, s az egyén környezethez való kapcsolatát helyezem a középpontba, s ebben a rendszerben elérhető fejlődést tartom elérendő célnak. / ez az alapelv független a célcsoporttól, de a helyzetüknél fogva a kiszolgáltatottak midig prioritást élveznek/

A felnőttképzésben tanításom elsődleges célja, hogy a leendő szakember felismerje a saját szerepét az adott területen, jól működjön, mert csak ebben az esetben tud hatékony szakmai munkát végezni. Ezért nagy hangsúlyt fektetek a hallgatók készségfejlesztésére, érzékenyítésére. A tananyag elsajátítása minden esetben gyakorlatközpontú, személyes tapasztalataimat osztom meg, melyek iskolai szociális segítőként folyamatosan bővülnek.

Humán területen számomra az elhivatottság azt jelenti, hogy legfontosabb eszközöm a saját személyiségem, mellyel teljes mértékben részt kell vennem az adott folyamatban. Ezt alkalmazom mind a segítő, mind a pedagógus szakmában.

Ráczki Marianna

Kurzusa:

Bemutatkozás:

Az egész életen át tartó tanulás elkötelezett híveként vallom, hogy minden új szakma elsajátítása során gazdagodik a tudásunk, bővülnek tapasztalataink, a világra való rálátásunk is nagyobb ívű lesz.
Könnyebben alkalmazkodunk a világban történő gyors változásokhoz, biztonságot jelent számunkra egy-egy új munkaterület lehetősége.

Ma már nem egy életre választunk szakmát, az életünk bizonyos periódusaiban más-más terület kerül az érdeklődésünk középpontjába. Engedjük meg magunknak, hogy azzal foglalkozzunk, ami érdekel! Ha türelmesek és elszántak vagyunk a végén minden megoldódik: lehetőségünk nyílik arra, hogy azt csináljuk, amire vágyunk, amit igazán szeretnénk! Érdemes egy-egy tanfolyamra beiratkozni akkor is, ha csak érdekesnek tartjuk a témát, de még nem látjuk, miként lesz lehetőségünk a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. Hidd el, ha kitartó vagy, a sok befektetett energia meghozza a gyümölcsét!
Bízz magadban! Az, hogy honnan indulunk, többnyire a szüleinktől függ, de hogy hová érkezünk, az már csak tőlünk. Képesek vagyunk-e a változásra vagy a körülményeket okoljuk az életünk nehézségeiért?

A Klasszis Oktatás tanáraként hiszem, hogy a boldog gyermekkorhoz boldog családra és kiegyensúlyozott, támogató társadalmi környezetre van szükség. Az egyéniség fejlődése már kora gyermekkorban megkezdődik, ha biztonságot jelentő, szeretetteljes kapcsolatrendszer veszi körül a gyermeket. A nevelői munka minősége attól függ, hogy az abban résztvevők képesek-e hitelesen, empatikusan viszonyulni a gyermekhez és képesek tanulásra és befogadásra ösztönző légkört teremteni számukra. Dajkaként, pedagógiai és gyógypedagógiai asszisztensként célunk, hogy a gyermeki személyiség kibontakoztatásához biztosítsuk a pedagógiai lehetőségeket, aktív részesei legyünk a gyermek egyéniségének születéséhez. Ehhez elengedhetetlen alap kell, hogy legyen a szakmai tudás, a gyermekkor pedagógiai és pszichológiai szempontjainak megismerése.

Ha jobban ismered a gyermeki érés, fejlődés folyamatát, az ezzel kapcsolatos teendőket is tudatosabban tudod elvégezni. Iskolai tanulmányaink során sajnos nem tanuljuk meg a gyermeknevelés csínját-bínját. Felnőttkorunkban azonban a gyermekneveléssel kapcsolatos nehézségekben tanácstalanná válunk, és keressük a számunkra legjobbnak tűnő, de nem mindig szerencsés megoldásokat. Tanfolyamainkon viszont - az elméleti háttér biztosítása mellett - olyan konkrét gyakorlati ismeretekkel bővítheted a tudásod, melyet szülőként és nevelőként is jól kamatoztathatsz. A Klasszis Oktatás keretén belül belekóstolhatsz a pedagógia világába, megismered a gyermekkor sajátosságait, a gyermek egyéniségére szabott nevelési módszereket, gyakorlati technikákat, a munkakör ellátásához szükséges egyéb kompetenciákat, készségeket.
Mindezt szemléletesen, könnyen elsajátíthatóan, elhivatott, színvonalas oktatók segítségével.

Egy dolog biztos: amíg a világon gyermekek születnek, melegszívű, gyermekszerető dajkára, türelmes, elhivatott pedagógiai munkatársakra mindig szükség lesz, ezért várunk szeretettel képzéseinken!

Előzetes tudásszint beszámítása

Az előzetes tudásszint felmérés célja a jelentkező korábban megszerzett ismereteinek, készségeinek és gyakorlati tapasztalatainak a megvizsgálása és értékelése, illetve ezek összevetése a kiválasztott képzés során megszerezhető kompetenciákkal. Az előzetes tudásszint felmérés folyamata és eredménye segíti a jelentkezőt abban, hogy tudatosodjon benne, hol tart a tanfolyam megkezdése előtt, milyen – formális vagy informális módon – megszerzett kompetenciái vannak már a kiválasztott szakmával kapcsolatosan.

Az előzetes tudásszint felmérést a tanfolyam oktatói végzik, és eredményétől függően felmentést adhatnak a tanfolyam egyes részeinek látogatása alól.

Tapasztalataink alapján felnőttképzésben mindenképpen érdemes a jelentkezőnek megpróbálni az előzetes tudásának beszámítását. Felnőttként olyan tapasztalatok birtokában vagyunk, mellyel komoly előnyt élvezhetünk azokhoz képest, akik éppen kikerültek az iskolapadból vagy nem rendelkeznek gyakorlati tudással.

Egy sikeres előzetes tudásmérés beszámításával pénzt, időt és energiát spórolhatsz meg, ugyanakkor minden ismeretet megszerzel a képzés során, ami a sikeres vizsgához szükséges.

A szakmai vizsga

A szakmai vizsgára a Klasszis Oktatásnál megszerzett tanúsítvánnyal tudsz jelentkezni egy akkreditált vizsgaközpontban. Ez a felnőttképzés (az OKJ) átalakítása után működésbe lépő rendszer egyik újdonsága.

Mi a különleges Dajka tanfolyamunkban?

 • Amennyiben nálunk tanulsz, olyan intézményt választasz, amely magas oktatási színvonalon valósítja meg Dajka képzését, hogy általad megszerzett képzettség mögött valós, használható tudás legyen.
 • Munkatársaink a lehető legtöbb segítséget nyújtják ahhoz, hogy minél eredményesebben végezd Dajka tanulmányaid.
 • Olyan gyakorló szakemberek dolgoznak a csapatunkban, akik igazi Klasszisok a szakmájukban, ezáltal az elméletet és a gyakorlatot is könnyebb elsajátítani.
 • Dajka képzés során folyamatos felkészítés zajlik a szakmai vizsgára, így nem az utolsó időszakban kell szembesülni a „nagy hajrával”.
 • Tanáraink életszerűvé teszik a Dajka képzést, könnyebb megérteni az elméletet gyakorlati tapasztalatok által.
 • Nem szükséges évekig iskolapadban ülni, hogy megszerezd a dajka szakmát.
 • Áraink kedvezőek, a kamatmentes részletfizetés Rád is vonatkozik.
 • A Dajka képzésen többféle időbeosztás közül választhatsz, így lehetőséged van az életedbe leginkább beilleszthető megoldásra.
 • Kis létszámú csoportjainkban eredményesebb a tanulás, ráadásul családias a hangulat.
 • Nálunk  nem számít hány éves vagy, csoportjainkban mindenféle korosztály megtalálható.
 • Jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol abból építkeznek, ami örömet okoz!
 • A munkánk a szenvedélyünk. Nálunk a tanfolyami résztvevő áll a középpontban, és a lelkesedésünk ragadós:-)!

Jelentkezz, és visszahívunk


  SzombatonkéntKéthetente szombat és vasárnap

  Mi történik a jelentkezés után?

  A jelentkezési lap kitöltésével kifejezed részvételi szándékod tanfolyamunkon. Ez azonban nem jelent elköteleződést. A kezdetektől, ahogy kapcsolatba lépünk egymással, igyekszünk a lehető legteljesebb tájékoztatást nyújtani. Sok információt tartalmaz honlapunk, mégsem adhatja ugyanazt, mint amikor telefonon élőszóban beszélünk egymással.

  Ezért hívunk fel telefonon 24 (maximum 48) órán belül, hogy lehetőség legyen a felmerülő kérdések tisztázására, illetve ily módon igazoljuk vissza jelentkezésed. Amennyiben maximum két napon belül nem történik meg a kapcsolatfelvétel, kérjük, keress minket a megadott elérhetőségeken, hogy tisztázzuk, megérkezett-e a jelentkezésed.
  Egyben biztatunk is arra, gyűjtsd össze kérdéseid, hogy telefonon megválaszolhassuk azokat.

  Amennyiben nehézséget okoz felhívni minket, küldj e-mailt, írd meg telefonszámod és szívesen visszahívunk!

  Üdvözlünk a Klasszis Csapatban!